Spor Seçim gibi genel kurul toplantısı

Seçim gibi genel kurul toplantısı

Paylaş
Seçim gibi genel kurul toplantısı

Galatasaray'ın mart ayı olağan genel kurul toplantısı geniş katılım ile gerçekleşirken, başkan Adnan Polat ve başkan adayı Adnan Öztürk, yönetime ağır eleştiriler yöneltti

Toplantıya katılım oldukça yüksek olurken, eski başkanlardan Faruk Süren, Alp Yalman, ve Ali dürüst'ün yanı sıra çok sayıda eski yönetici de katıldı..

ADAYLAR YAN YANA GELMEDİ

Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve başkanlık için aday olan Adnan Öztürk, salonda seçim öncesi yana yana gelmekten kaçındılar. Öztürk konuşmaya çıkarken başkan Polat ve tüm yöneticiler ile tek tek tokalaştı.

ADNAN POLAT'IN AÇIKLAMALARI

Adnan Polat, iki yılık başkanlık süreci hakkında bilgiler verirken, kulübün borçları ile ilgili spekülasyonlar yapıldığını söyledi. Şirketleri şeffaf bir hale getirdiklerini söyleyen Polat; "Galatasaray'ın saklısı gizlisi yok. Bununla ilgili ayrıca borçlarla ilgili yeniden bir yapılanma sözü vermiştim Galatasaray uluslararası deneticiler ve mali müşavirler tarafından denetlendi.

GALATASARAY'IN BORÇLARI

Bunu da divan başkanına ilettik. Borçlarla ilgili çok fazla spekülasyan yapılıyor. Galatasaray'ın toplam nakite yönelik borcu 129 milyon dolar. Hizmete yönelik de 78 milyon dolar. Bir de azınlık payları dediğimiz miktar ve tevettü bedeli dediğimiz 60 milyon dolar borç.

Bizi ilgilendiren en önemli borcumuz nakte yönelik olan 129 milyon dolarlık borç. İki senedir üstünde durduğumuz konu. Şirketlerin birleşmesi için birleşmek şart. Birleşmenin gerçekleşmesi gerekiyordu.. Bunun için de 70 milyon dolarlık bir kredi aldık. Bunun içinde kredini ödemi süresi bir buçuk yıl. toplam 6.5 yıl.

Arena ile yaptığımız sponsorluk anlaşmalarından birisini temlik olarak gösterdik. Arena ile yaptığmız 10 yıllık anlaşma. Riva da ipotek verildi. 2 senedir futbol takımında dönüşüm içindeyiz. Yenilik içindeyiz. Bu dönüşümü yaparken başarılı olmamız gerekiyordu ancak başarılı olamadık.

"ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Galatasaray'ın başında Rijkaard gibi bir dünya markası var. Pazar günü kaybetmemize rağmen kalan 10 haftayı galibiyetlerle kapatıp şampiyon olmak istiyoruz, şampiyon da olacağız. Galatasaray için olağan netice kesinlikle şampiyonluktur. Sadece futbolda değil bütün şubelerimizde tek hedefimiz şampiyonluktur. Şampiyonluk bir süreçtir.

2 senede 30 milyon TL yatırımlarımıza ayırdık. 25 dönüm şehir merkezinde bir arazi için anlaşmak üzereyiz. Oraya 6 bin kişilik kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yaptıracağız. Basketbolcularımızda kendi salonlarına kavuşmuş olacağız. Hasnun Galip'i yıkıp yeniden yapıp bir Galatasaray Enstitüsü kurmak istiyoruz.

"KARANLIK DÖNEMDEN ÇIKTIK"

Karanlık dönemden çıktık. Artık tünelden çıkıp güneşi görmeye başladık. Nakit akışı açısından da her şey gülük gülüstanlık.. iki sene içinde istediklerimizi yapabilirsek, tüm nakit sıkıntılarımızı aşmış oluruz. Yapılan 5 yıllık nakit akaşı içinde tüm borçların kademe kademe ödeneceğini söyleyebilidiz. Ancak 2011 başından itibaren rahatlayabiliriz. Sıkıntılı dönemimiz devam ediyor.”

ADNAN ÖZTÜRK'ÜN AÇIKLAMALARI


Galatasaray Kulübü başkan adayı, Adnan Öztürk, divan kurulu üyesi olmamasına karşın, konuşma fırsatı verildiği için teşekkür ederek şunları söyledi: Galatasaray Lisesi'nde 12 yaşında buraya geldim 1982'de mezun oldum. Petrol mühendisliği yaptım. Kısa dönem askerlik yaptım. Bir şirketin CEO'su ve birçok şirkete yönetim kurulu görev almaktayım.

Seyrantepe Stadı'nın çatısının üstünü kapıtalacak dedi. Işın Çelebi tekrar etti. Daha sonra medyada bununla ilgili çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Seyrantepe Stadı bu spekülasyonların önüne geçecektir.

"BORÇLAR MAGAZİN HABERİ HALİNE GELDİ"

Riva arazisinin bir metrekaresini bile satmadan bu borçlarını kapatabilir. Sürekli gelir sağlayacak şekilde projelerimiz olması lazım. Galatasaray'ın borcu artık magazin haberi haline geldi. Mali genel kurulda mali genel kurulda açıklanan 267 milyon dolar.

Şirketlerin birleşmesi konusunda 70 milyon dolarlık kredi için çekingem var. 6.5 yıllık kredi bizim gelirlerimizi sürekli işgal edecektir. Bu rakam beni tedirgin ediyor."

FARUK SÜREN'DEN ÇOK AĞIR ELEŞTİRİ

Galatasaray Eski Başkanı Faruk Süren, Adnan Polat yönetimini iki yıllık zararı tarihin en büyük zararının olduğunu söyledi. Süren Polat yönetiminin bu zararı çok güzel ballandıra ballandıra anlattığını belirterek, "Beni bile inandırdılar dedi."

Süren sözlerine şöyle devam etti: "Ada konusunda ise genel kurula bilgi vermeden bir işlem gerçekleştirdiler. Ve ortaya bir sıkıntı çıkardılar. Bu sıkıntı hiçbir zaman mükafat olarak geri dörmez.

Şans olarak Adnan Polat'ı biraz daha önde görüyorum. İbre Polat'dan yana çünkü Galatasaray caiması statükocu bir camiadır ve değişimden hoçlanmaz. İkisinin de ortaya koyduğu değişik bir proje yok."

ADNAN POLAT'A LİSELİ ŞOKU

Divan toplantısı sırasında tenefüse çıkan Galatasaray liseli bazı öğrenciler ile sohbet eden Adnan Polat, 3 öğrenciden, "Fenerbahçeliyiz" cevabını alınca şoke oldu. Polat'ın bu öğrencilerin aldığı cevap sonrası moralini bozulduğu gözlendi.

4

Haberin Devamı