Siyaset Seçim mesaisi başlıyor
Paylaş
Seçim mesaisi başlıyor

Milletvekili Genel Seçimleri'ne kısa bir süre kalırken, siyasi partilerin seçim mesaisi de başlıyor.

Seçimlere 2 aydan az bir süre kalırken, partiler de seçim çalışmalarına hız verdi.
22 Nisan’da seçim bildirgesini açıklayacak olan CHP’de, seçim gezileri ise 24 Nisan’da Samsun’dan başlayacak.
81 ili ve bazı büyük ilçeleri gezmeyi planlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim çalışmalarının, 11 Haziran günü İzmir’de son bulması bekleniyor. Aynı gün birden çok ile gidecek olan Kılıçdaroğlu, zaman zaman da helikopter kullanacak.

Haberin Devamı

-MHP’DE MESAİ 19 NİSAN’DA BAŞLIYOR-

MHP ise seçim çalışmalarına 19 Nisan’da düzenleyeceği aday tanıtım toplantısı ile başlayacak.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 19 Nisan’da Ankara’da Anadolu Gösteri Merkezi’nde il yöneticileri ve milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıtacak.
Tanıtımla seçim startını verecek olan Bahçeli, sonraki günlerde il ziyaretleri gerçekleştirecek.

-İLK GEZİ ANTALYA’YA-

Necmettin Erbakan’ın vefatından sonra Saadet Partisi Genel Başkanlığı’na seçilen Mustafa Kamalak da ilk geziyi Antalya’ya gerçekleştiriyor.

3 günde 6 il birden dolaşmayı planlayan Kamalak, Antalya’nın ardından cumartesi günü ise Konya’da olacak. Kamalak, Necmettin Erbakan’ın 1969 yılında bağımsız adaylığı ile Milli Görüş hareketini başlattığı Konya’da yoğun bir program gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Kamalak, 17 Nisan Pazar günü ise 4 ile birden gidecek. İlk olarak İstanbul Grand Cevahir Otel’de İstanbul adaylarının tanıtım toplantısına katılacak olan Kamalak, daha sonra sırasıyla Kocaeli, Sakarya ve Düzce’ye giderek burada il teşkilatlarının düzenlediği programlara katılacak.
Kamalak, Türkiye genelinde tam bir seçim seferberliği başlattıklarını vurgulayarak, 12 Haziran seçimlerine kadar yoğun bir program uygulayacaklarını söyledi.

Saadet Partisi’nin Türkiye’nin en dinamik, en güçlü ve en organize teşkilatı olduğunu savunan Kamalak, şunları kaydetti:
"Rahmetli Hocamız bize muhteşem bir teşkilat bıraktı. Türkiye’nin 81 ilinde, 957 ilçesinde örgütlü bir hareketiz. Hocamız hayatı boyunca ’Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye, Yeni bir Dünya’ amaçlarını ortaya koymuştu. Hedeflediği bu amaçlar mutlaka gerçekleştirilecektir. Teşkilatlarımız bunu gerçekleştirmek için büyük bir heyecan içinde. Gittiğimiz her yerde bu heyecana, bu azim ve gayrete şahit oluyoruz. Seçim çalışmaları boyunca Türkiye’nin dört bir yanına koşacağız. 81 ilin 81’ine de ulaşmayı hedefliyoruz. Yoğun bir program hazırladık. Bazı günler 3-4 ilde birden milletimizle buluşacağız. Milletimize gerçekleri anlatacağız. İnanıyorum ki Saadet Partisi bu seçimlerin sürpriz partisi olacaktır."

Haberin Devamı

-KURTULMUŞ, İLK OLARAK DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YU GEZECEK-

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise seçim çalışmalarına, 17 Nisan Pazar günü Anadolu Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek aday tanıtımı ile başlayacak.

Kurtulmuş daha sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini gezerek, vatandaşlardan oy isteyecek.
Numan Kurtulmuş, çok kısa bir sürede partilerini kurarak seçimlere katılma hakkı elde ettiklerini söyledi.
Kuruluşlarının ardından Anadolu’yu karış karış dolaşarak parti programını anlattıklarını ifade eden Kurtulmuş, çözüm odaklı projeleri ile de kısa sürede vatandaşların gönlünü kazandıklarını söyledi.

Milletin derdiyle dertleneceklerini de belirten Kurtulmuş, HAS Parti kadrolarının bu ülkeyi yönetecek donanıma sahip olduğunu vurguladı.
Yerinde ve donanımlı adaylar gösterdiklerini de ifade eden Kurtulmuş, baraj problemlerinin ise olmadığını savundu.

-DSP 85 SEÇİM BÖLGESİNDE OLACAK-

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ise pazar günü seçim bildirgelerini Parti Meclisi’ne (PM) sunacaklarını ardından da seçim çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

85 seçim bölgesinin tamamında adayları olduğunun altını çizen Erçelebi, "Genel Başkanımız başta olmak üzere, benimle birlikte 15 kişilik kadro sürekli çalışacak. 85 seçim bölgesinin tamamına gideceğiz" dedi.

En fazla kadın aday ile en genç adayın DSP’de olduğuna dikkati çeken Erçelebi, "DSP’de diğer partiler gibi ’İthal aday’ yok. Tüm adaylarımız örgütten gelen ve yörenin insanları. Bu avantajı iyi kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) ise 24 Nisan Pazar günü düzenleyeceği etkinlikle adaylarını tanıtacak, ardında seçim çalışmalarına başlayacak.