Ekonomi Seçim sonrası tatil daha pahalı

Seçim sonrası tatil daha pahalı

Paylaş
Seçim sonrası tatil daha pahalı

Haziran ayında yapılacak seçimler tatil bütçesini de etkiliyor

1 Ağustos'ta başlayacak ramazanın tatil sezonunun en yüksek ayını tamamen kapatması nedeniyle otel ve uçak fiyatları temmuz ayına göre önemli ölçüde düşük kaldı. Küçük bir tatil hesaplaması yapıldığında ramazanda tatile giden 2 çocuklu bir Türk ailesinin, her şey dahil 5 yıldızlı konaklama ve uçakla ulaşım giderleri dikkate alındığında temmuzda giden aileye göre 2 bin 270 TL az ödeyeceği ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

17 Haziran'da okulların kapanmasıyla başlayacak tatil sezonu 1 Ağustos'ta ramazan ayının başlamasıyla kesintiye uğrayacak gibi görünse de 30-31 Ağustos ve 1 Eylül'deki bayramın ardından tekrar otellerin dolacağı öngörülüyor. Seyahat acentesi yetkilileri haziran sonu ve temmuz ayında otellerde yerlerin tamamen dolmaya başladığını, tatil yapmaya ısrarlı olanların ise ramazan ayı nedeniyle ucuz fiyattan satılan ağustos ayı tatilleri için mecbur olarak rezervasyon yapmaya başladıklarını ifade ettiler.

AĞUSTOSA İLGİ ARTMAYA BAŞLADI

Erken rezervasyon kampanyasının 31 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini söyleyen Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, “Şimdiye kadar aldığımız erken rezervasyonlarda mayıs sonundan başlayıp ağustosta ramazan nedeniyle duran ve daha sonra da eylül ve ekim ayına kadar uzayan tercihlerin olduğunu görüyoruz” diye konuştu. Son iki yıldır ramazanın bu aylara denk gelmesiyle sezonun ekim ayına kadar uzadığına dikkat çeken Erkan, “Ağustosun bu yıl ramazan ayı ile kapanacağını gördüğümüz için 2011'de bu aralığı düşük sezon fiyatından belirledik. Ancak bu aya ilginin gittikçe arttığını görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

"SON DAKİKA REZERVASYON AĞUSTOSA KAYACAKTIR"

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut ramazanda Türk tatilcinin azalacağını fakat başka pazarlardan takviye yaparak tatil yapan insan sayısının azalmayacağını belirtti. AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır ise ramazan ayına denk gelen ağustosta yüksek sezon yaşanıldığı için yabancı ağırlığı olacağını belirterek, “Ancak yoğunluk nedeniyle iç turistin de son dakikada ağustosa ilgi göstereceğini görüyoruz. İç pazarda özellikle bayram döneminde yabancıdan daha çok Türk turist olabilir. Sonuçta oruç tutanlar da hizmetlerimizden faydalanacaklar” diye konuştu.

"FİYATLAR VE TEMMUZA YIĞILMA TERCİHİ DEĞİŞTİRİR"

Odeon Tours İç Turizm Müdürü Akın Aksu, aldıkları erken rezervasyonların yüzde 70'inin temmuz ayına sıkıştığını belirterek, şöyle konuştu:

“Seçimler ve okulların kapanmasından ramazana kadar olan bölüme tatil sıkıştığı için geçen yıla göre erken rezervasyon oranları biraz düşük. Tatilci henüz tam anlamıyla konsantre olamadı. Özellikle 12 Haziran sonrasında ekstra bir talebin daha geleceğini öngörüyoruz. Temmuzdaki şişme nedeniyle tatilde kararlı insanlar ister istemez ağustos ve eylül dönemine kalacaklar”

Haberin Devamı

Sezon öncesinde ramazan ayında otellerin boş kalacağından korktuklarını anlatan Anı Tur Satış ve Pazarlama Koordinatörü Zafer Nebi Sevim ise bu nedenle fiyatlarda belli oranda indirime gittiklerini söyledi. Erken rezervasyonda temmuz ayının dolması nedeniyle tatilcilerin fiyatları da uygun bulunca mecburen ağustos ayına kalmaya başladıklarını ifade eden Sevim, “İnsanlar tercih ettikleri otelin dolu olduğunu görünce ramazan ayına yerlerini ayırttılar. ramazan ayına denk gelen ağustosun 15 Mayıs'tan önce dolmasını bekliyoruz” dedi.

Ünsal Ereke / Habertürk