Siyaset Seçim yasakları başlıyor
Paylaş
Seçim yasakları başlıyor

12 Eylül'de yapılacak referandum öncesinde seçim yasakları yarın başlıyor

12 Eylül’de yapılacak referandum öncesinde seçim yasakları yarın başlıyor. Buna göre; Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri yurt içinde yapacaklar halkoylaması ile ilgili propaganda gezilerini makam otomobilleriyle yapamayacak. Bu amaçla yapacakları gezilerde protokol gereği karşılama ve uğurlama törenleri yapılmazken, resmi ziyafet de verilmeyecek. Başbakan, bakan ve milletvekillerinin referandum ile ilgili yapacakları propaganda gezilerine hiçbir memur katılmayacak.

Yarın itibarıyla başlayacak referandum yasakları şöyle: Bütün daire, teşekkül ve müesseselerde Bankalar Kanunu’na tabi teşekküllere ait kaynaklardan yapılan iş ve hizmetler dolayısıyla (açılış ve temel atma dahil) törenler tertiplemek, nutuklar söylemek, demeçler vermek ve bunlar hakkında her türlü vasıtayla yayınlarda bulunulması yasak olacak.

-BAŞBAKAN’A KARŞILAMA YASAK-

Haberin Devamı

Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri yurt içinde yapacaklar halkoylaması ile ilgili propaganda gezilerini makam otomobilleriyle yapamayacak. Bu amaçla yapacakları gezilerde protokol gereği karşılama ve uğurlama törenleri yapılmazken, resmi ziyafet de verilmeyecek. Başbakan, bakan ve milletvekillerinin referandum ile ilgili yapacakları propaganda gezilerine hiçbir memur katılmayacak.

-SEÇİM KURULLARINCA GÖSTERİLEN YERLERDE PROPAGANDA YAPILACAK-

Yarın itibarıyla serbest propaganda süresi içinde ilçe seçim kurullarınca gösterilecek açık ve kapalı yerler dışında toplu olarak propaganda yapılması yasak olacak.

-OY VERME GÜNÜ BÜTÜN EĞLENCE YERLERİ KAPALI OLACAK
-

12 Eylül Pazar günü sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’a kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılmasının, içkili yerlerde umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi, içilmesi yasak olacak.

Oy verme günü bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresi içinde kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğinde haiz lokantalarda yalnız yemek verilecek.

Oy verme günü emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.

12 Eylül günü saat 18.00’a kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından halkoylaması ve halkoylaması sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 21.00’den sonra bütün yayınlar serbest olacak, ancak Yüksek Seçim Kurulu’nca gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Haberin Devamı

MİLLİYET