Dünya Seçime çıplak protesto

Seçime çıplak protesto

Paylaş
Seçime çıplak protesto

Ukrayna'daki devlet başkanlığı seçiminin ikinci turuna FEMEN adlı kadın örgütü damgasını vurdu

Ukrayna'da dün yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turuna damgasını, kadın haklarını savunan FEMEN adlı sivil toplum örgütü vurdu.

Haberin Devamı

FEMEN grubu, seçimin en güçlü adaylarından, Rusya'nın desteklediği Viktor Yanukoviç'i oy verdiği salonun önünde protesto etti. Yarı çıplak gösteri yapan Ukraynalı kızlara güvenlik görevlileri müdahale ederek, seçim salonunun dışına çıkardı. Göstericiler, "Yeter ülkenin ırzına geçtiğiniz!", "Bugün, yeni bir savaş başladı!", "İmdat, tecavüz!" gibi afişler taşıdı.

Ukraynalılar, kıyasıya geçen bir seçim kampanyasının ardından Rusya yanlısı muhalefet lideri Viktor Yanukoviç ve Başbakan Yulia Timoşenko arasında tercihte bulundu.

İlk sonuçlara göre Rusya yanlısı muhalefet lideri Yanukoviç, oyların yüzde 54’ünü alarak başkan seçildi. 2004’teki Turuncu Devrim’in liderlerinden olan Başbakan Timoşenko yüzde 41’de kaldı. Yanukoviç’in istifaya çağırdığı Timoşenko, sonuç kesinleşmeden yenilgiyi kabullenmeyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Ülkede 17 Ocak'ta yapılan seçimin ilk turunda Yanukoviç yüzde 35, Timoşenko ise yüzde 25 oranında oy almıştı. Ukrayna'da yaklaşık 37 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor.