Spor Seçime engel yok

Seçime engel yok

Paylaş
Seçime engel yok

Adnan Polat dün sabah seçime girmeyeceğini açıkladı. Akşam ise, adaylar listelerini verdikten dakikalar sonra Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, seçime gidilmemesi için aldığı ihtiyati tedbir kararını kulübe bildirdi. Ancak sandığa gidilmemesi için bir neden olmadığı ortaya çıktı

Galatasaray’da başkan adayları listelerini açıkladıktan dakikalar sonra sürpriz bir gelişme yaşandı. Seçim sürecine giren Sarı-Kırmızılı kulübe, Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden şok bir karar geldi. Mahkeme olağanüstü seçime gidilmemesi için ihtiyati tedbir kararını dün akşam 17.00’de kulübe tebliğ etti.

Sabah saatlerinde yeniden aday olmayacağını açıklayan Adnan Polat da bu ani gelişme üzerine hukukçularla temasa geçip, kararın hukuki yönünü araştırmaya koyuldu. Polat’ın bu tebliği değerlendirmek zorunda olduğu ve suç teşkil edip etmeyeceği yönünde kesin kararın alınması için hukukçuların çalıştığı öğrenildi.

Bu kararın, Mali Genel Kurulu ilgilendirmediği ve tamamen yönetim kurulu iradesiyle alınan karar doğrultusunda seçimin belirlenen tarihte gerçekleşebilmesi için bir sorun olmadığı kaydedildi. Galatasaray Tüzüğü’nün 28. maddesinin ikinci ile üçüncü fıkralarında açıkça belirtildiği şekilde seçim kararının alındığı ve bunun da gazete ilanıyla yayınlanmasından dolayı herhangi bir sorun olmadığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Kritik tarih 3 Mayıs

Bunun yanı sıra kritik günün 3 Mayıs olduğu öğrenildi. Bu tarihte kulübe davayı açan Sinan Kalpakçıoğlu’nun mahkeme tarafından dinleneceği bildirildi. Başkan adaylarından Ünal Aysal’ın listesini divan kuruluna bizzat teslim eden Kalpakçıoğlu’nun vereceği ifade doğrultusunda en kötü ihtimalle davayı geri çekeceği ve böylece seçimin yapılması için hukuksal bir engelin kalmayacağı öğrenildi.

250 kişi ‘Polat’ dedi

Adnan Polat sabah saatlerinde yeniden aday olmayacağını açıklamasına rağmen, Başkan’ın adaylığı için toplanan imzalar, dün akşamüstü Divan Kurulu’na teslim edildi. Yaklaşık 250 imzanın olduğu öğrenilen aday gösterme dilekçesi, Mecidiyeköy’de bulunan kulüp binasında Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar’a verildi. Verilen dilekçede sadece imzaların olduğu belirtildi.

FANATİK

Haberin Devamı