Gündem Sedat Şahin'in Beykoz'daki çiftliğine operasyon!

Sedat Şahin'in Beykoz'daki çiftliğine operasyon!

Paylaş
Sedat Şahin'in Beykoz'daki çiftliğine operasyon!

Son dakika haberi İstanbul Beykoz'dan geldi. Özel harekat polisleri operasyon düzenledi! Suç örgütü lideri Sedat Şahin çiftliğinde gözaltına alındı. Bomba imha uzmanları operasyon bölgesine çağırıldı.

Beykoz'da bir çiftliğe polis operasyon düzenledi. Özel harekat polislerin de katıldığı operasyona, şüpheli materyaller bulunması nedeniyle bomba imha uzmanları çağrıldı. Kamuoyunda Sarallar ve Şahinler olarak bilinen suç örgütlerine yönelik operasyonda Şahinler Grubu'nun lideri Sedat Şahin, çiftliğinde gözaltına alındı.

SEDAT ŞAHİN GÖZALTINDA


Hürriyet'in haberine göre İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 'Sarallar' ve 'Şahinler' olarak bilinen suç örgütü üyelerine yönelik bir süredir operasyon yapıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Şahinler ve Sarallar olarak kamuoyunda anılan suç örgütleri hakkında hakkındaki soruşturma yapıp iddianame hazırlamıştı.




'SON DURAK' OPERASYONU İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU


Organize suç örgütü lideri Sedat Şahin'in yakalanması için özel bir takip ekibi oluşturuldu. Polisten kaçan Sedat Şahin'in yakalanması için tüm ihbarlar ve tüm değerlendirmeler ciddiyetle mercek altına alındı. Yapılan uzun çalışmaların ardından Sedat Şahin'in Beykoz Öğünce Köyü'nde lüks bir çiftlik evinde gizlendiği belirlendi.


(Çiftliğe yapılan operasyona özel harekat polisleri katıldı)


OPERASYON BİLGİSİ SADECE 3 KİŞİYE VERİLDİ


Habertürk'te yer alan bilgilere göre Sedat Şahin'in daha önceki operasyonlardan kılpayı kaçması nedeniyle, Sedat Şahin'e yönelik yapılan operasyon bilgisi sadece İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gaffar Demir ve Organize Şube Müdürü Murat Mutlu'da toplandı.


OPERASYON TİMLERİ KAHVALTIYA ÇAĞRILDI


Sedat Şahin'in operasyondan önce haber almasının önlenmesi için azami özen gösterildi. Operasyona katılacak ekipler önceden belirlenerek Beykoz tarafından bir kahvaltı organizasyonu var diyerek çağrıldı.


LÜKS ÇİFTLİK EVİNE ANİ BASKIN DÜZENLENDİ


Sabah saat 09.00 sıralarında Sedat Şahin'in gizlendiği lüks çiftlik evine ani operasyon düzenlendi. Operasyon yapıldığı sırada dahi kime operasyonun düzenlendiğini ekipte sadece 3 kişinin bilgisi vardı. Sedat Şahin ve yanında bulunan 2 koruması kıskıvrak gözaltına alındı.


'SEDAT ŞAHİN YAKALANDIN' DEYİP HAKLARINI OKUDULAR


Operasyon ekipleri, Sedat Şahin "yakalandın" diyerek, haklarını okudu. İddiaya göre Sedat Şahin'de 'devlete boynum kıldan ince' dedi.


CEPHANELİK ORTAYA ÇIKARILDI


Aramalarda şu ana kadar 2 lav silahı, 9 kaleşnikof tüfek, 20 tabanca ve 1 çuval mermi ele geçirildi. Bugunkü operasyonda Sedan Şahin’in yanısıra evde bulunan 2 kişi daha gözaltına alındı. İstanbul polisi, aralarında husumet "Sarallar" ve "Şahinler" gruplarına yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürüyordu.


SARALLAR VE ŞAHİNLER ARASINDAKİ KANLI HESAPLAŞMA


Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 122 sayfalık iddianamede iki örgüte mensup 74 şüpheli yargılanıyor. İddianamede, Şahinler ile Sarallar isimli iki mafya grubunun birbirine saldırı hazırlığında olduğu bilgisi üzerine soruşturmaya başlandığı anlatıldı. İddianamede Şahinler ve Sarallar olarak bilinen organize suç örgütleri arasındaki husumet ve kanlı hesaplaşmaların geçmişi anlatılırken, 19 Mayıs günü, Sedat Şahin'in villasında öldürülmeye teşebbüs edilmesi ve saldırıda Şahin'in kayınvalidesi Gülçin E.'nin vurulmasıyla, iki grup arasındaki husumetin tetiklendiği kaydedildi.

İŞTE SUÇLAMALAR


İddianamede, 74 şüphelinin, "Suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek," "Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı suç örgütüne üye olmak," "Kasten adam öldürme," "Kasten adam öldürmeye teşebbüs," "Yağma," "Yağma amaçlı tehdit," "Tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirmek," "Kasten yaralama" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından cezalandırılması talep edildi. Sedat Şahin bu iddianame çerçevesinde aranıyordu.