Ekonomi Sefer Altıoğlu: Sokakları da dönüştüreceğiz

Sefer Altıoğlu: Sokakları da dönüştüreceğiz

Paylaş
Sefer Altıoğlu: Sokakları da dönüştüreceğiz

MİNT, kentsel dönüşümle sadece binaların dönüşümünü değil, sokakların ve mahallelerin de dönüşümünü yapacak.

Şirket öncelikle Şişli, Beyoğlu ve Kağıthane ilçesinin önemli kısmını içine alan Büyükdere Caddesi’yle Haliç-Cendere arasındaki toplu taşımaya yakın bölgelerde proje geliştirecek.

MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, “2030’a kadar İstanbul’da büyük bir deprem bekleniyor. Bakanlığın açıklamalarına göre yıllık 250 bin konutu yenilememiz gerekiyor. Ancak kentsel dönüşümde bilinen sorunlar dolayısıyla süreç çok ağır ilerliyor” dedi. MİNT olarak hedefledikleri bölgelerde yılda ortalama 750 konut üreteceklerini belirten Altıoğlu: “15 yılda 11 bin konutu dönüştürerek 2 milyar dolarlık bir iş hacmi oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

2017’YE 7 PROJE

Şirketin ilk projesi MİNT Kağıthane’nin inşaatı 1 yılda tamamlandı. Şirket bu yıl MİNT Çağlayan, MİNT Şişli ve MİNT E-5 olmak üzere 3 proje yapacak. Bu projelerin ruhsatları hazır. Yine bu yıl içinde ruhsat aşamasında olan 4 proje daha inşa edecek. Bu 7 projenin yatırım değeri 550 milyon lira.
Şirket, bu yıl ki ilk projeleri MİNT Çağlayan’ın inşaatına başladı. 14 katlı tek bloktan oluşan projede 140 daire var. Metrekare fiyatlar ise 6 bin 750 liradan başlıyor. Peşin alımlarda yüzde 15 indirim yapılıyor. Proje 2018’de teslim edilecek.

Haberin Devamı