Ekonomi Sefer Karakoyunlu: Sürücü kazası olduğunda sorumluluk kime ait?

Sefer Karakoyunlu: Sürücü kazası olduğunda sorumluluk kime ait?

Paylaş
Sefer Karakoyunlu: Sürücü kazası olduğunda sorumluluk kime ait?

İstanbul Kadıköy’deki en eski sürücü kurslarından birinin sahibi olan Sefer Karakoyunlu; “Sınavda acemi sürücünün yanında oturan Milli Eğitim Temsilcisi, herhangi bir tehlike anında, kendi ayağının altında da bulunan frene basmıyor ve sorumluluğu da almıyor” dedi

HAKSIZ REKABET

İstanbul’un Kadıköy’ün en eski ve sürücü kurslarından birine uğruyoruz. Sahibi Sefer Karakoyunlu (49), Türkiye’deki 3 bin sürücü kursu adına konuşuyor, çünkü sorunlar aşağı yukarı aynı. Karakoyunlu; “Son 6 yıldır işlerimiz giderek düşüyor. Ehliyete olan talep azaldı. Biz dahil, sektördeki herkes vergi ve stopajlarını ödemekte büyük güçlük çekiyor. Kurumlar arasındaki haksız fiyat rekabetini önleyecek bir odamız dahi yok” dedi.

EĞİTİMLİ BİRİ GEREK

Sefer Bey: “Sorunlarından biri de; sınavda sürücünün yanında oturan kişinin, herhangi aksilikte, ayağının altındaki frene basması gerek. Orada oturan Milli Eğitim Temsilcisi bu sorumluluğu kabul etmiyor. Oysa sürücünün yanındaki kişinin bunun eğitimini alan kişilerden biri olması gerek. Direksiyon öğretmeni yine bir Milli Eğitim Temsilcisiyle arkada oturuyor. Bir kaza olursa, bunun sorumlusu kim olacak? En büyük sıkıntılarından biri de budur” diyor.

ÖTV VE KDV İNDİRİMİ

Sefer Karakoyunlu: “Bizim daha verimli çalışabilmemiz için, devlet kurumlarının da bizim yanımızda olmasını istiyoruz. Bizim kullandığımız araçların her 5 yılda bir yenilenmesi gerek, farklı şekilde dizayn edildiği için, 2. El satarken zorlanıyor ederinin çok altında satabiliyoruz. Bunun için alacağımız yeni araçlarda bize ÖTV ve KDV’nin kaldırılması gerek. ayrıca yakıtta da eğitime uygulanan % 8’lik KDV sağlanırsa, zor durumdan kurtuluruz” diyor.

Haberin Devamı