Hakan Çelik Seferberlik ilanı
HABERİ PAYLAŞ

Seferberlik ilanı

Haberin Devamı

İçinden geçtiğimiz şu zor zamanda liderlerin birlikte görüntü vermesi o kadar iyi geldi ki. Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bir vatandaş olarak teşekkür ederim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milli seferberlik çağrısını da aynı çerçevede değerlendiriyorum.

Erdoğan’ın ifade ettiği seferberlik ilanı eli silah tutan herkesin topa tüfeğe sarılması anlamına gelmiyor elbette. Cumhurbaşkanı “Gelin omuz omuza olalım ve bu sıkıntılı günleri birlikte aşalım” diyor.

Erdoğan haklı. Çünkü dünyanın en tehlikeli terör örgütleri tarafından eş zamanlı olarak hedef alınan tek ülke Türkiye. Tehlike bu kadar büyük ve sinsi olduğuna göre mücadele yolu da farklı olmalı.

Biz kendi içimizde Alevi-Sünni veya Kürt-Türk ayrımıyla birbirimize kuşkuyla bakmaya başlarsak tuzağa düşeriz.

Yıllardır buna dikkat çekiyorum. Türkiye’nin yapabileceği en büyük yanlış da budur. Bu ülkenin bütün insanları eşit yurttaşlar. Bir etnik gruba veya mezhepe mensup olmak avantaj ya da dezavantaj gibi görülemez.

Terör hepimizi hedef alıyor buna karşı verilebilecek en yüksek sesle karşı çıkarsak tepkimizi o kadar uzağa duyurabiliriz.

DAEŞ saldırdığında ya da PKK vurduğunda farklı değerlendirme olamaz. Terör terördür, kimden gelirse gelsin, hedefi ne olursa olsun.

Hep söylüyorum, keşke önce Diyarbakır’da sonra İstanbul veya Ankara’da milyonlarca kişinin katılacağı bir dayanışma ve teröre lanet yürüyüşü yapabilsek. İspanya bunu ETA terörüne karşı yapmış ve çok ses getirmişti.

PKK saldırıları Kürtler adına gerçekleştirdiğinin propagandasını yapıyor. Bu saçma ve asılsız iddiaya yanıt vermenin en iyi yolu Doğu ve Güneydoğu’dan yükselecek ses olmalı.

“Hayır, benim adıma değil” diye yüksek sesle haykırıldığında bunu herkes duyacaktır. Diyarbakır merkezli sivil toplum ve meslek örgütlerini teröre karşı çok daha etkili bir tepki vermek üzere harekete geçmeye çağırıyorum.

Halk, PKK’ya karşı en iyi cevabı “Ayaklanma” çağrılarını elinin tersiyle iterek vermişti. PKK’ya karşı güçlü bir demokratik tepki koymak teröre verilecek en iyi ikinci cevap olacaktır.

★ ★ ★

CNN Türk’teki Hafta Sonu programımda bu sabah 10.00’da ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı konuğum olacak. Yarın ise aynı saatte AK Parti milletvekili ve anayasa hukuku profesörü Burhan Kuzu ile güncel gelişmeleri ve cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili süreci konuşacağız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder