Şeftalili ters yüz kek tarifi

Zeynep Tekin'den yazın en güzel meyvesi şeftali ile hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif...

16 Temmuz 2018, Pazartesi 10:26
A A

Yaz meyvelerinin en lezzetlisi şeftali ile masalarınızda şölen yaşatmaya ne dersiniz? Hem kolay hazırlanışı hem de leziz görüntüsüyle misafirlerinizin beğenisini toplayacak ''Şeftalili Ters Yüz Kek'' tarifi...

Malzemeler:

15 adet hurma 2 adet şeftali 3 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı 1,5 su bardağı yulaf ezmesi 5 yemek kaşığı fındık unu 1,5 çay bardağı kuru dut 1 tepeleme çay kaşığı karbonat (birkaç damla limon ile) Tarçın

Yapılışı:

15 adet hurma 1 saat sıcak suda bekletilir, kabukları soyulduktan ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra blenderda püre haline getirilir.

3 adet yumurta mikser ile 3-5 dakika çırpılıp köpürmesi sağlanır.

İçerisine hurma püresi, yoğurt ve yağ eklenerek homojen kıvama gelene kadar karıştırılır.

Yulaf ezmesi ve kuru dut blenderda çekilerek un haline getirilir.

Bir kapta yulaf, dut ve fındık unu iyice karıştırılır, sıvı karışımın içerisine eklenir.

Tüm karışım spatula ile karıştırılır. En son birkaç damla limon ile karıştırılan karbonat eklenir.

Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serilir. Şeftaliler ince inde doğranır, peçete ile fazla suyu alınır ve kek kalıbının tabanına dizilir.

Şeftalilerin üzerine kek karışımı dökülür ve 170 derecede fanlı ayardaki fırında yaklaşık 35-40 dakika pişene kadar bekletilir.

Fırından çıkarıldıktan sonra ters yüz edilir ve üzerine tarçın serpilerek servis edilir. Afiyet olsun...



SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.