Gündem Şehidin cenazesi Samsun'a gönderildi

Şehidin cenazesi Samsun'a gönderildi

Paylaş
Şehidin cenazesi Samsun'a gönderildi

Şehidin cenazesi Samsun'a gönderildi

Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda ağır yaralanan ve yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan Jandarma uzman çavuş Mehmet Boşnak’ın cenazesi Maslak'taki İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından, toprağa verilmek üzere askeri uçakla memleketi Samsun’a gönderildi.

Haberin Devamı

Tedavi gördüğü Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen ve yaşam destek ünitesiyle bağlantısı kesilen 37 yaşındaki uzman çavuş Mehmet Boşnak’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Burada düzenlenen törene 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve askeri yetkililer katıldı.

Şehit uzman çavuş Mehmet Boşnak'ın cenazesi daha sonra Atatürk Havalimanı'na getirildi. Samsun'a gitmek üzere iki midibüs içinde şehidin yakınları da havalimanına geldi.

Kargo bölümüne alınan cenaze için apronda da askeri bir uğurlama töreni yapıldı. Şehit Mehmet Boşnak'ın Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından uçağa alınarak, saat 13.25'de Samsun'a gönderildi. Buradaki törene, Atatürk Havalimanı Mülki Amiri İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş ile askeri yetkililer katıldı.

Uğur CAN-İbrahim YILDIZ/DHA

Haberin Devamı