Gündem Şehidin ikizinden ağlatan feryat

Şehidin ikizinden ağlatan feryat

Paylaş
Şehidin ikizinden ağlatan feryat

İstanbul'daki birliğinde kaza sonucu şehit olan er Murat Coşkun'un ikizi Yunus Coşkun'un feryatları yürekleri dağladı

İstanbul Maltepe 2'nci Zırhlı Tugayı'nda gece eğitimi sırasında geçirdiği kaza sonucu şehit olan Murat Coşkun'un Aliağa Merkez Cami'ndeki cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İzmir Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hacı Abdullah Doğan, Coşkun'un tek yumurta ikizi olan ve onunla aynı yerde askerlik yapan Yunus Coşkun'un yanısıra, babası Üzeyir Coşkun ve anne Nure Coşkun da törenine katıldı.

Şehit erin ikizi Yunus Coşkun, duygularını, “Keşke ben de onunla birlikte şehit olsaydım. İçimde çok büyük bir acı var. Kaza anında yanında değildim, nasıl olduğunu bilmiyorum. Bana öldüğünü komutanlar söyledi ve büyük acı hissettim” dedi.

Murat'ın şehit olmasıyla geride 7 çocuğu kalan Üzeyir Coşkun, “Kaza olmuş bize de sonradan haber geldi. Top aracı birden geri gelince göğüs kafesine çarpmış ve ölmüş. Bize olayı böyle anlattılar. İhmal yok. Büyük üzüntü içindeyiz” dedi.

Bakan Gönül, şehidin babası Üzeyir Coşkun'a üzerinde adının ve telefonlarının yazılı olduğu kartını verdi. Şehidin ailesini, İzmir Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hacı Abdullah Doğan, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Cenazede vatandaşlar, ‘Askere uzanan eller kırılsın’ ve ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı.

Elif DEMİRCİ-Şahap AVCI/İzmir (DHA)