Serhan Sokulgan Şehir eşkıyaları yine iş başında
HABERİ PAYLAŞ

Şehir eşkıyaları yine iş başında

Haberin Devamı

Yaşanılan kötü tecrübelere eşdeğer olarak yıllardır arkadaş ortamlarında hep konuşulur. Kimisi sadece durak taksisi kullandığını kimisi de yoldan geçen taksiye asla binmediğini söyler durur. Ben de duraktan çağırdığım taksi dışında taksiye binmemeye özen gösterdiğimi her yerde söylerim. 20 yıldır taksi kullanan birisi olarak yaşadıklarımı anlatsam roman olur, sayfalara sığmaz. Kısa mesafelere iki katı para ödemem mi dersiniz, sigara içilmeyeceğini söylediğim de sinirlenerek beni yolda indiren şoför mü dersiniz anlatmakla bitmez.

Şehir eşkıyaları yine iş başında

Bu anlattıklarımın dışında muhteşem çalışan İstanbul beyefendisi taksicilere de rastlamadım dersem yalan olur. Uber uygulaması çıktığından beri güven duygumu sağlam kazığa bağlamayı tercih edenlerdenim. Birkaç kez yaşadığım ufak tefek sıkıntılar dışında Uber'den birçok insan gibi memnun kalanlardanım. Temiz kokan araçlar, kibar şoförler ve trafiksiz sunulan yoldan gideceğiniz yere ulaşma lüksü... Geçen günlerde cahil rekabetine giren bir grup taksicinin müşteri gibi Uber aracı çağırıp şöförünü dövmeleri herkesin kanını dondurdu. Her ne kadar takciler bunu reddetse de durumun vahimliği ortada.

SEZEN AKSU'NUN ACI GÜNÜ

Sezen Aksu'nun hayatına dokunan en önemli isimlerden biriydi Yaşar Gaga. 25 yıldır beraber çalıştıkları yolda Sezen'in vokalisti, menajeri, her işinin takipçisi ve dostuydu. 6 yıldır sessiz sedasız tedavi gören Yaşar Gaga kalple başlayan sonrasında çoklu organ yetmezliği ile devam eden bir süreçten geçerek çarşamba günü hayata veda etti.

Şehir eşkıyaları yine iş başında

Yaşar Gaga'yı tedavi sürecinde her gece ziyaret eden Sezen Aksu, durumunu yakından takip etti. Ölümünün ardından cenaze törenine bile katılamayan Sezen Aksu, sakinleştiricilerle doktor kontrolünde evinde tutuldu.

BÜLENT ERSOY'UN İNGİLİZCE ŞARKI İLE İMTİHANI

Osman Tan Erkır'ın yapımcılığında ve sunuculuğunda 14 Mart akşamı Kanal D ekranlarında yeniden başlayacak olan Popstar 2018'in jüri koltuğunda Deniz Seki, Can Banomo, Armağan Çağlayan ve Bülent Ersoy oturuyor. Popstar 2018'in tanıtım jeneriği için de cin bir fikir düşünülmüş. Yarışma o eski popülaritesini yakalar mı bilinmez ama tanıtım jeneriğinde Bülent Ersoy'un ilk kez İngilizce şarkı okuması görenleri merak ettirmedi değil.

Şehir eşkıyaları yine iş başında

Şarkıyı duyar duymaz "Aman Allahın bu ne felaket bir yorum" diyenler de var, "Ne kadar komik ve eğlenceli. Aylarca bu yorum konuşulur" diyenler de. Elvis Presley'nin "It's Now or Never"ını okuyan Bülent Ersoy ağdalı ve ihtişamlı uzatmalarını da şarkıya kondurmuş. Bülent Ersoy'un İngilizce ile imtihanı gülme krizlerine yol açarken şarkıdaki yorum tavrı da yine herkesi titretiyor.

HERKESİN SORDUĞU ALEYNA TİLKİ

Son günlerde hangi röportajı okusam, hangi magazin programına denk gelsem her şarkıcıya veya oyuncuya Aleyna Tilki soruluyor. Tam bir magazin figürü haline getirilmeye çalışılan Aleyne için sempatik yorum yapanlar da var, cevaplarını havada bırakanlar da.

Şehir eşkıyaları yine iş başında

Benim anlamadığım 18 yaşına gelmiş genç bir şarkıcının daha başarısının başında olması herkesi neden bu kadar şaşırtıyor? Yurt dışınca aynı yaşta olup aynı başarının mislini yakalamış starlar var. Bizim ülkede 30'larına gelmeyen star sayılmadığından Aleyna'nın durumu da bence herkese bir garip geliyor.

ILICA PLAJI ARTIK HALKIN OLDU

Çeşme'nin en önemli plajlarından Ilıca Plajı özel bir işletme tarafından yönetiliyordu. Daha plaja adım atar atmaz başınıza dikilen görevli 30 TL şezlong ücreti istyordu. İzmirlilerin en çok sevdiği plajlardan biri olan plaja artık ücretsiz girilebilecek.

Şehir eşkıyaları yine iş başında

Ilıca Plajı Çeşme Belediyesi ile Milli Emlak arasında imzalanan ve Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın da onayladığı protokol ile 10 yıllığına Çeşme Belediyesi'ne verildi.

SAĞLIKLI YAŞAM TRENDLERİ YENİDEN

Son yıllarda sağlıklı yaşam hali hepimizi sarmadı dersem yalan olur. "Şunu yersen içinde bulunan şu vitamin çok faydalı" cümlesini hepimiz birbirimize kurar olduk. Evde hazırlanan detoks kürleri ve sağlıklı yemek yapma alışkanlığı da birçoğumuza bulaştı.

Şehir eşkıyaları yine iş başında

Geçen aylarda gittiğim Sağlıklı Yaşam Trendleri Fuarı çok ilgimi çekmişti. Organik gıdadan doğaya dost temizlik ürünlerine kadar her şeyi bu fuarda bulmuştum. Yurt dışında bu anlamda her ürüne kolayca ulaşabilirken maalesef ülkemizdeki talebe rağmen ulaşabilmek bir hayli zor. Siz de bu konunun meraklısıysanız 22-25 Kasım 2018'de Türkel Fuarcılık'ın önderliğinde düzenlenecek SAĞLIKLI YAŞAM TRENDLERİ FUARI 2018'e bir uğrayın derim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder