Yaşam Şehirdeki evinizin köydeki bahçesi: Seyyar File

Şehirdeki evinizin köydeki bahçesi: Seyyar File

Paylaş
Şehirdeki evinizin köydeki bahçesi: Seyyar File

Ege sahillerine gidenler yaz aylarında bagajı taze meyve, sebze ve kahvaltılıklarla doldururlar. Mis gibi kokan ürünleri kış aylarında evlerinde yemek üzere temizler, bazılarından konserve yapar; geciktirmeden tüketirler

MERVE ÖZAYTEKİN

Haberin Devamı

mozaytekin@posta.com.tr

Şehirde yazın tükettiğimiz gibi taze, lezzetli ürünler bulmak adeta hayaldir. Kış aylarında da ne yazık ki birçok ürüne hasret kalırız. Birçoğumuz günlük hayatın telaşından pazara gidecek vakit bulamayız. Şimdilerde doğal ürünlerle beslenmeyi seven şehirlinin sık sık alışveriş yaptığı bir site var: www.seyyarfile.com. Mevsim sebze ve meyvelerinden kuru gıdalara, süt ürünlerinden yumurta ve zeytine, baharatlardan bitkisel çaylara, yöresel lezzetlere kadar sayısız ürünün satıldığı siteyi henüz keşfetmediyseniz bir göz atın, çok seveceksiniz.

Beş arkadaşın sitesi

Seyyarfile.com doğal, taze ve yerel ürün seven beş arkadaşın bir araya gelmesiyle kurulmuş. İstanbul Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu Bülent Keser 12 yıldır mali müşavir olarak çalışmaktaymış. Mustafa Kemal Yüksel uzun yıllar gıda üretimi ve ihracatı sektöründe yönetici olarak çalışmış. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu Işıntan Gün ise Amerika’da finans eğitimi almış. 10 yıl Amerika’da yaşamış; bir yandan da çalışmış. Işıntan Gün’ün eşi Rym Abid-Gün de Paris’te Dauphine Business School’da ve New York’ta Pace Üniversitesi’nde finans eğitimi almış. Barış Bildirici ise İstanbul Üniversitesi mezunu. Barış Bey, 15 yıl gıda sektöründe çalışmış.

Haberin Devamı

Mesleğinde başarılı olan bu beş arkadaş, bir araya geldiklerinde hep pazara gidemediklerinden şikayet ediyor, marketten aldıkları sebze meyvelerin rengini, kokusunu beğenmediklerinden yakınıyormuş. Doğal ve lezzetli ürün tüketmek isteyen arkadaşlar bir süre sonra Türkiye’deki pazarları tek tek gezmeye, her ürünü koklayarak bazılarını da pişirerek tadına bakmaya başlamış. Kendileri gibi birçok şehirli olduğunu düşünmüşler. Türkiye’de sebzenin, meyvenin en lezzetlisinin, doğal ürünün en kalitelisinin satıldığı bir sitenin eksikliğini fark etmişler. Çok geçmeden keşfettikleri lezzetlere herkesin ulaşabileceği www.seyyarfile.com’u kurmuşlar.

Avantajlı paketleri de var

Seyyarfile.com’da mevsim sebze ve meyvelerinden kuru gıdalara, süt ürünlerinden yumurta ve zeytine, baharatlardan bitkisel çaylara, yöresel lezzetlere kadar sayısız çeşit ürün var. Ekip tüm ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki köylerden sofralara taşımak için uğraşıyor. Sitede satılan her ürün Ege’nin köylerinden seyyarfile ekibi tarafından seçiliyor. Yerel çiftçilerden alınan ürünler, yaz mevsiminde bile tazeliğini yitirmiyor. Seyyarfile ürünlerini özel bir teknikle saklıyor, gerekirse vakumluyor. Koku karışması, zedelenme olmuyor. Siparişleri Türkiye’nin her köşesine en kısa zamanda ulaştırıyor. Seyyarfile.com’u takip edenler, meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketebiliyor.

Haberin Devamı

Seyyarfile.com’u kullanmak da çok basit. Ürünler sebze, meyve, salata, peyniryumurta, baharatlar gibi kategorilere ayrılmış. Size sadece istediklerinizi seçerek, filenizi hazırlamak kalıyor. Fiyatlar da çok yüksek değil. Marketlerde satılan fiyatlara yakın. Sitede çocuk filesi, kahvaltı filesi, ayın filesi gibi avantajlı paketler de sunuluyor. Örneğin haftanın filesi kargo dahil 63 TL. Aylık sebze, meyve ve kahvaltılık alışverişine yönelik hazırlanan ayın filesi ise kargo dahil 122 TL’ye satılıyor. İçinde 5 çeşit yöresel peynir, 4 çeşit zeytin, 2 çeşit ev yapımı reçel, köy tereyağı, köy yumurtası ve ada çayının yer aldığı zengin kahvaltı filesi 115 TL’ye satılıyor.

Haberin Devamı

Sosyal sorumluluk bilinci

Seyyar File Aydın-Yenipazar Belediyesi’nin kadın kolları ile işbirliği yapıyor. Yenipazarlı kadınların hazırladığı tarhanadan köy ekmeğine birçok yöresel ürünü müşterileriyle buluşturuyor. Ayrıca sitenin blog sayfası da var: seyyarfile.blogspot.com. Buradan şeftali ağacının büyümesi bile izletiliyor. Böylece başta çocuklar olmak üzere doğal ürüne hasret kalan şehir insanı, sanal dünya üzerinden doğanın canlanışına tanık olabiliyor. İnterneti sık sık kullananlar bu siteye bayılacak. ‘Benim işime yaramaz’ demeyin. Hayatı kolaylaştıran bu sitenin adresini bir kenara yazın. Bir gün sizin de canınız yöresel ürün çekebilir!

(13.05.2012 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)