Türkiye (Son Dakika) Şehirlerarası cinayet, teknik takiple çözüldü

Şehirlerarası cinayet, teknik takiple çözüldü

Paylaş
Şehirlerarası cinayet, teknik takiple çözüldü

Ankara'ya gideceği sanılan Turgut T. İzmir'de buluştuğu arkadaşı tarafından Aydın'da öldürüldü. Otomobili Iğdır'da, katili ise Konya'da bulundu

İstanbul Maltepe'de oturan devlet memuru Turgut T. (46) 26 Mayıs'ta "Eğitimler için Ankara'ya gidiyorum" diyerek evden ayrıldı. Kendisinden haber alamayan eşinin başvurusu üzerine cep telefonu kayıtları ve MOBESE görüntülerini inceleyen polis, Turgut T.'nin otomobiliyle İzmir'e gittiğini belirledi.

Haberin Devamı

Ertesi gün Aydın'ın Didim ilçesine geçen Turgut T.'nin yolculuk sırasında 47 yaşındaki arkadaşı A.A. ile sık sık görüşme yaptığı ve bu kişiyle aralarında alacak-verecek meselesi yüzünden anlaşmazlık olduğu saptandı. Turgut T.'nin aracının da A.A. tarafından Iğdır'a götürüldüğü belirlendi. Otomobil Iğdır'da terk edilmiş halde bulundu. Konya Ereğli'de saklandığı tespit edilen A.A. İstanbul'dan yola çıkan 8 kişilik özel tim tarafından gözaltına alındı.

BALTAYLA BAŞINI EZMİŞ

Sabahın yaptığı habere göre Aydın'da oturan katil zanlısı A.A., arkadaşı olan Turgut T.'nin uzun süredir kendisine borcu olduğunu, telefonla konuşup onu Aydın'a gelmeye ikna ettiğini anlattı. Çıkan tartışma üzerine Turgut T.'yi kafasını baltayla ezerek öldürdüğünü itiraf eden A.A. cesedi de Didim'de bir ormanlık alana attığını söyledi. Ormanda yapılan aramalarda, A.A.'nın tarif ettiği yerde Turgut T.'nin cesedi bulundu. Ağrı doğumlu A.A., cesedi ormana attıktan sonra dikkati başka yönlere çekmek için Turgut T.'nin aracını Iğdır'a götürüp bıraktığını anlattı.

Haberin Devamı

MUHABİR/Emir Somer