Hakan Çelik Şehirli SUV'ların yıldızı: Captur
HABERİ PAYLAŞ

Şehirli SUV'ların yıldızı: Captur

Haberin Devamı

Renault, Megane Ailesi’nin başarısının ardından SUV ve crossover segmentinde de adından daha çok söz ettiriyor.

Avrupa’nın rağbet gören sınıflarından birinde yer alan Renault Captur, yenilenerek satışa sunuldu. Captur’un Türkiye’deki satış fiyatı 81 bin 450’den başlıyor. Markanın bu sınıftaki modelleri Koleos ve Kadjar gibi Renault DNA’sını bütünüyle yansıtan Captur, kompakt ölçüleriyle aynı zamanda başarılı bir şehir otomobili durumunda. Yerden yüksek yapısı ve oturma pozisyonu, kullanım kolaylığını artırırken güvenlik hissini de güçlendiriyor.

Şehirli SUVların yıldızı: Captur

Hedef kalıcı liderlik

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Captur 2016’da 3 bin 783 satış ile yarışı ikinci sırada tamamladı. İddialı tasarımı ve modern donanım özellikleriyle Renault’nun SUV alanındaki iddiası bir basamak yukarı taşınacak” diye konuştu.

Şehirli SUVların yıldızı: Captur

ÇOK FONKSİYONEL

Fransız otomobillerine özgü fonksiyonel iç mekan özellikleri Captur’da da kendisini gösteriyor. Geniş torpido gözü başta olmak üzere birçok saklama alanı bulunuyor. Captur benzinli ve dizel motor seçenekleriyle pazara sunuluyor. 1.5 litrelik dizel motor 90 beygir, 1.2 litrelik benzinli motor ise 120 beygir gücünde. Captur otomatik ve manuel vites opsiyonları ve 3 farklı donanım seviyesiyle alınabiliyor. 30’u aşkın renk kombinasyonuyla piyasaya çıkan Renault Captur, birçok açıdan kişiselleştirmeye uygun.

Şehirli SUVların yıldızı: Captur

OPEL'DEB YENİ CROSSOVER

Opel’in Crossover segmentine giriş yapacağı modeli Crossland X Temmuz’da Türkiye’de satışa çıkacak. Crossland X, çok yönlü ve şehirli bir crossover. 4.21 metrelik uzunluğu ile Opel Astra’dan 16 santimetre daha kısa, diğer taraftan 10 santimetre daha yüksek. Bu fark yolculara daha yüksek bir oturma pozisyonu, daha ferah bir görüş ve daha yüksek baş mesafesi sağlıyor. Opsiyonel olarak sunulan panaromik cam tavan da ferahlık hissine katkı sağlıyor.

Şehirli SUVların yıldızı: Captur
Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Temmuz-Aralık’ta yeni model için 1500 adet satış hedefi belirlediklerini söyledi.


PANORAMİK GERİ GÖRÜŞ SİSTEMİ

Crossland X’in panoramik geri görüş kamerası arka görüşü 180 dereceye yayıyor. Son nesil gelişmiş park desteği, park etmeyi kolaylaştırıyor. Arka koltukların yatırılmasıyla aracın bagaj hacmi 1255 litreye yükseliyor.

İŞTE YENİ XC60

İsveçli Premium otomobil üreticisi Volvo, XC60 modelini yeniledi. Araç yeni 60 serisi modellerinin ilk temsilcisi olarak; markanın 90 modellerindeki bütün teknolojileri, bilgi birikimini ve deneyimini barındırıyor.

Şehirli SUVların yıldızı: Captur

KAZALAR AZALDI

Şehirli SUVların yıldızı: Captur

Volvo Car Turkey Genel Müdürü Sabri Sözen, “Çarpışma uyarı ve otomatik frenleme sisteminin, arkadan çarpma kazalarını önemli ölçüde azalttığını gördük. XC60’a direksiyon destek ve yardım sistemlerini de ekledik. Bu da bizi 2020’de yeni nesil bir Volvo otomobil içerisinde hiçbir ciddi yaralanmanın olmaması ve hiç kimsenin hayatını kaybetmemesi yönündeki vizyonumuza adım adım yaklaştırıyor”

SÜRÜCÜYÜ UYARIYOR

Volvo XC60’a, karşı şeritten gelen araçlarla çarpışmayı önlemede sürücüye yardımcı olan ‘Karşı Şerit İhlali Önleme Sistemi’ eklenmiş. Sistem, farkında olmadan şeritten çıkan sürücüyü uyarıyor ve otomatik direksiyon yardımı sağlıyor.

KÖR NOKTAYA SON

Volvo’nun opsiyonel olarak sunduğu, ‘Kör Nokta Bilgi Sistemi’ne de direksiyon yardım fonksiyonu eklenmiş. Sistem, kör noktada bir araç olduğu zaman otomobili şeridine geri döndürüyor. Sabri Sözen, XC60 için yıl sonuna kadar 400 satış ve çok sayıda ön sipariş beklediklerini söyledi.

SATIŞA AZ KALDI

Sözen, Türkiye’de ön satışların yılın üçüncü çeyreğinde başlayacağını, ilk teslimatların ise dördüncü çeyrekte gerçekleştirileceğini anlattı. Haziran’da fiyatları duyurulacak olan yeni XC60 Türkiye’de ilk aşamada 190 beygir gücünde D4 AWD motor seçenekleriyle satışa sunulacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder