Gündem Şehit 3 polis memleketlerine uğurlandı

Şehit 3 polis memleketlerine uğurlandı

Paylaş
Şehit 3 polis memleketlerine uğurlandı

Elazığ'da trafik kazasında şehit olan 3 polis memurunun cenazesi, Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı

Elazığ’daki trafik kazasında şehit olan 3 polis memuru için tören düzenlendi. Şehit polislerin cenazeleri, törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Haberin Devamı

Şehit polisler Abdullatif Yavuz (47), Murat Koç (27) ve Taha Yasin Biçer’in (24) cenazeleri Fırat Üniversitesi Hastanesi’ndeki otopsinin ardından ambulansla Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Cenazeler burada katafalka konuldu. Şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasından sonra, İl Müftüsü Peyami Güngör, tarafından dua edildi.

Törende, polis memurları ile sağlık ekiplerinin desteğiyle ayakta duran şehit yakınları, ağıtlar yaktı, tabutlara sarılarak göz yaşı döktü.

Törene, şehit polislerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra, Elazığ Valisi Muammer Erol, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven de katıldı.

Haberin Devamı

Törenin ardından şehit polis memuru Taha Yasin Biçer’in cenazesi ambulansla Ağrı’nın Patnos ilçesine, Abdullatif Yavuz ile Murat Koç’un cenazeleri Elazığ Havaalanı’na götürüldü. Abdullatif Yavuz’un cenazesi buradan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait helikopterle Diyarbakır’ın Ergani ilçesine, Murat Koç’un cenazesi ise askeri uçakla İzmir’e uğurlandı.

-Şehit polisler

Şehit polislerden Abdullatif Yavuz’un 1992 yılında mesleğe başladığı, bu yılın Haziran ayında Elazığ’a atandığı belirtildi. Yavuz’un 16 yaşında bir kızı ve 9 yaşında bir oğlu olduğu belirtildi.

Polis memuru Murat Koç’un ise eşinin de Elazığ Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’nde polis memuru olduğu, 3 yaşında erkek ve bir yaşında kız babası olduğu belirtildi. 6 yıllık polis memuru olan Koç’un 2009 yılında Elazığ’a atandığı öğrenildi.

Bekar olan Taha Yasin Biçer’in de 2008 yılında mesleğe başladığı, bu yılın Haziran ayında Elazığ’a atandığı belirtildi.