Gündem Şehit ailesine şok üstüne şok

Şehit ailesine şok üstüne şok

Paylaş
Şehit ailesine şok üstüne şok

Ali Yüksel'in asker olmayan kişiler tarafından öldürüldüğü yazıyor. Yüksel Ailesi'nin tek isteği, evlatlarının yeniden şehit sayılması

Elazığ Jandarma Komutanlığı Komando Taburu’nda vatani görevini yapan 21 yaşındaki er Ali Yüksel’in, 8 Eylül 2008’de Karakoçan kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düştüğü haberi geldi.

Haberin Devamı

Ali Yüksel, Şanlıurfa’nın Vergili köyünde askeri törenle toprağa verildi. Yüksel Ailesi, 2 Şubat 2009’da 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’nın soruşturma raporuyla şoke oldu.

Raporda, oğullarının, çürüğe çıkmak için kendisini 2 kez vurduğu ancak hayatını kaybettiği belirtiliyordu. Otopsi sonucu Ali Yüksel’i yaralayan 2 merminin kendi silahından çıktığı da vurgulanmıştı. raporda Ali Yüksel’in, olaya çatışma süsü vermek için birkaç el ateş ettiği de kaydedilmişti.

Savcılığın raporunu öğrenen anne Fatma Yüksel (55) kalp krizi geçirmişti. Ali’nin intihar ettiğine inanmayan ailesi İçişleri ve Milli Savunma Bakanlığı’na dava açmış, kendilerine yaşatılan acı ve şok için 345 bin lira manevi tazminat istemişti.

Haberin Devamı

AİLESİ KAHROLDU

Bu davanın ardından askeri savcılık soruşturmayı tekrar açmıştı. Malatya 2’nci Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından yürütülen soruşturmanın ardından çıkan raporda, Ali Yüksel’in intihar etmediği ancak asker olmayan üçüncü kişi ya da kişiler tarafından öldürülmüş olma ihtimalinin daha güçlü olduğu ifade edildi.

Birbiri ardına gelen raporlar ile kahrolan Yüksel Ailesi’nin fertleri, “Tek isteğimiz var, o da Ali’ye şehitlik unvanının verilmesi. Ali’nin şehit olduğu haberi gelince, ‘Vatan sağ olsun’ diyerek acımızı yüreğimize gömmüştük. Ama 2 yıldır bizi de defalarca öldürdüler. Ne olur artık Ali’ye şehitlik unvanını verin ve acımızı sonlandırın” diye konuştu.

Hasan KIRMIZITAŞ/DHA