Gündem Şehit annesi: Türkiye'yi bölemezler

Şehit annesi: Türkiye'yi bölemezler

Paylaş
Şehit annesi: Türkiye'yi bölemezler

Şehit annesi: Türkiye'yi bölemezler

Tunceli’nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Adem Şimşek’in Muğla’nın Fethiye ilçesindeki evinde gözyaşı hakim.

Haberin Devamı

Şehit Adem Şimşek’in (21) Eşen beldesine bağlı Alaçat köyünde yaşayan ailesine acı haberi, Fethiye Jandarma Komutanı Binbaşı Halil Özçelik verdi.

Sağlık ekipleriyle köye gelen Özçelik’ten oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Ramazan, 12 yaşındaki kız kardeşi Havva ve anne Müzeyyen Şimşek, gözyaşlarına hakim olamadı. Haberi aldıktan sonra fenalaşan anne Müzeyyen Şimşek’e sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehidin annesi Müzeyyen Şimşek, evin tek erkek çocuğunun şehit olduğunu belirterek, "Türkiye’yi vatan evlatlarını şehit ederek bölemezler. O benim bir tek Ademimdi. Kuzumu vatana şehit verdim. En son Kurban Bayramı’nda izne geldiğinde bol bol sarılıp öptüm. Tek oğlumu vatana şehit verdim, bir oğlum daha olsa onu da vatan için feda ederdim. Ben oğlumun yemin törenine gitmiştim, orada çok duygulanıp gurur duymuştum. Allahım bana bir oğlan daha verseydin onu da asker etseydim demiştim. Bir tek kızım var, çok ihtiyaç olursa bu vatan hainlerinin üzerine kızımda gitsin" dedi.

Haberin Devamı

Baba Ramazan Şimşek de, sabah televizyonda haberleri duyunca jandarma karakoluna gitmek üzere yola çıktığı sırada oğlunun şehit olduğunu öğrendiğini anlatarak, "Cuma günü telefonla konuştuk. Sağlığı ve neşesi yerindeydi. Bu hainlerden şehitlerin hesabı sorulmalı" diye konuştu.
Şehit askerin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldığı gözlendi.

DHA