Türkiye (Son Dakika) Kahraman Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in annesi hayatını kaybetti

Kahraman Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in annesi hayatını kaybetti

Paylaş
Kahraman Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in annesi hayatını kaybetti

Niğde’de yaşayan şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in annesi Fadimana Halisdemir hayatını kaybetti

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci General Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’de yaşayan 69 yaşındaki annesi Fadimana Halisdemir, evinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı.


KALBİ DAHA FAZLA DAYANAMADI


Fadimana Halisdemir, oğlunun ismini taşıyan Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kaldırıldı.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen Fadimana Halisdemir, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından hastaneye giden Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ile Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Halisdemir’in eşi Hasan Hüseyin Halisdemir ile oğulları Doğan ve Soner Halisdemir’e başsağlığı diledi.



YAKINLARI HASTANEYE KOŞTU


Fadimana Halisdemir’in oğulları Doğan ve Soner Halisdemir ile yaylada bulunan eşi Hasan Hüseyin Halisdemir de acı haberin ardından hastaneye geldi.



Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ve Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu da hastaneye geldi.


Fadimana Halisdemir




CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE


Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in annesi Fadimana’nın vefat haberinin ardından eşi Hasan Hüseyin Halisdemir’i telefonla aradı.

Fadimana Halisdemir’in vefatından derin üzüntü duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fadimana’ya Allah’tan rahmet dileğinde bulundu.

Halisdemir ailesinin acılarını tüm kalbiyle paylaştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fadimana’nın eşi, oğulları ve yakınlarına sabır ve metanet diledi.

CENAZESİ ÇUKURKUYU KASABASI’NDA TOPRAĞA VERİLECEK



Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, başsağlığı ziyaretinin ardından hastanenin acil servisi önünde gazetecilere açıklama yaptı. Vali Peynircioğlu, Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’in annesi Fadimeana Halisdemir, kalbi durmuş durumda ambulansla acil servisimize getirildi.

Buraya intikal ettiğinde doktorlar kalbinin durduğunu bildirdi. 1 saatten fazla kalp masajı yapıldı ancak kurtarılamadı, vefat etti. Allah rahmet eylesin. Cenazesi Cuma namazı sonrası, Çukurkuyu Beldesi’nde toprağa vereceğiz" dedi.

Fadimana Halisdemir’in şehit astsubay Ömer Halisdemir ile birlikte 3’ü erkek, 4 çocuk annesi olduğu bildirildi.


Fadimana Halisdemir


EKİM AYINDA KAYINVALİDESİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ


Kahraman Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in kayınvalidesi Fatma Halisdemir, Ekim ayında Bursa’daki akrabalarını ziyarete geldiği sırada geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmişti.



O GECE NELER YAŞANMIŞTI?


Karargah binasının girişinde Özel Kuvvetler Komutanlığı Koruma Astsubayı Başçavuş Ömer Halisdemir tarafından durduruldu.


Semih Terzi ve korumaları, "Karargâha giremezsiniz. Zekai Paşa'nın emri" dedi. Korumalar kahraman şehit astsubay Halisdemir'i etkisiz hale getirmek istedi.

Halisdemir ise tabancasını çekti ve darbeci Semih Terzi'yi alnından vurdu. Halisdemir ise 10 koruma tarafından ateş edilerek 30 kurşunla şehit edildi.


ŞEHİDİN BABASI OĞLUNU ANLATTI:


Kahraman şehit Ömer Halisdemir'in hayatı

ÇOBANLIK YAPARAK OKUDU


Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir “Çocukluğunda çok başarılı bir çocuktu. Hayvanları, doğayı çok severdi. Bütün okulları başarıyla okuyordu. Okuldan eve geldiğinde ve boş zamanlarında bana yardımcı olurdu. Hayvanları otlatırdı. Çok güçlü bir yapısı vardı.

Benim en çok güç aldığım destek aldığım çocuğumdu. Nasıl ki çocukken işte güçte en büyük yardımcımsa meslek sahibi olduğunda da en büyük destekçim oldu. Kardeşlerini çok severdi. Onlar için çok şey yaptı. Bütün kardeşlerine sahip çıktı. Beni ayakta tutan o çocuktu" dedi.

ŞEHİDİN GERÇEKLEŞMEYEN HAYALİ



Kahraman şehidin hayalini gerçekleştiremediğini de anlatan baba Halisdemir, “Oğlum iki yıl sonra emekli olacaktı. Tek hayali ise emekli olduğunda köye dönmekti. Köyde kendisine bir bahçe yapmıştık.

Buraya bir ev yapıp burada yaşamayı hayal ediyordu. Köyünü, arkadaşlarını çok seviyordu. Ne yazık ki bu hayalini gerçekleştiremedi. Her defasında emekli olunca köye döneceğim, burada yaşayacağım diyordu" ifadelerini kullandı.


Ömer Halisdemir'in tatbikat fotoğrafları



Haberin Devamı