Gündem Şehit Buse'yi onbinler uğurladı

Şehit Buse'yi onbinler uğurladı

Paylaş
Şehit Buse'yi onbinler uğurladı

İstanbul Halkalı'da askeri personel taşıyan otobüse yerleştirilen bomba sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Ünal Sarıyağ'ın 17 yaşındaki kızı Buse'yi onbin kişi uğurladı

İstanbul Halkalı’da dün sabah saatlerinde askeri personel taşıyan otobüsün geçtiği sırada yol kenarına yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu şehit olan 4 asker ile birlikte yaşamını yitiren Uzman Çavuş Ünal Sarıyağ’ın 17 yaşındaki kızı Buse, Ankara’nın Elmadağ İlçesi’nde toprağa verildi.

Buse Sarıyağ’ın Adlı Tıp Morgu’ndan alınan Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine duvak konulurken, önce doğduğu Üçevler Mahallesi’ndeki baba evine, ardından Elmadağ Merkez İstasyon Camisi önüne götürüldü.

DEVLETİN ZİRVESİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çok sayıda subay ve astsubay ile yaklaşık 10 bin vatandaş katıldı.

HALASI AĞITLAR YAKTI

Buse’nin Elmadağ’da yaşayan halası Ulviye Sarıyağ, gözyaşları içinde şunları söyledi: “Çocuğum olmadığı için, elime doğan Buse’yi kendi çocuğum yerine koydum.

Okumayı çok isteyen ve seven Buse, büyük yerlere gelmek istiyordu. 20 yıldır Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan kardeşim Ünal bir yıl sonra da emekli olmayı düşünüyordu” dedi.

Haberin Devamı

"BİZ ASKERİZ AĞLAMA"

Buse’nin cenazesi tören alanına getirilirken annesi Belgin ile babası Ünal Sarıyağ, cenazeyi asker selamıyla karşıladı. Daha sonra, baba Sarıyağ, küçük kızı Sude’yle tabutun önüne geldi ve asker selamını tekrarladılar.

Sude’nin "Ablam benim" diyerek ağlaması üzerine baba Ünal Sarıyağ, kızını uyararak, "Biz askeriz, ağlama" dedi.

KÜÇÜK KIZKARDEŞ: ABLAMI RÜYAMDA GÖRDÜM

Teröre kurban giden Buse’nin 6 yaşındaki kızkardeşi Sude ablasını rüyasında gördüğünü belirterek, “Dün İstanbul’dan Ankara’ya uçakla geldiğimizde gözlerimi kapattığımda rüyamda ablamı gördüm.

Ablam bana dedi ki ‘arkamdan sakın ağlamayın, ben sizin kalbinizdeyim, hepinizi görüyorum’ dedi. Sude’nin rüyasını anlatması, vatandaşları duygulandırdı.

"KIZIM BANA SİPER OLDU"

Kızının cenazesinde basun mensuplarına ricada bulunan baba Ünal Sarıyağ, “Ağlayanları çekip de hainleri sevindirmeyelim.

20 yıl dağlarda onlara karşı mücadele ettim, kızımı onlara karşı korudum, onlara vermedim, Batı’nın batısına geldim, kızım bana siper oldu. Erkeklerse, delikanlılarsa şimdi karşıma çıksınlar“ dedi.

Haberin Devamı


CENAZEDE GERGİNLİK

Bu arada cenaze namazı nedeniyle polis cami çevresini bariyerlerle kapattı. Ayrıca bütün giriş ve çıkış yolları trafiğe kapatıldı. Cenaze namazına katılmak isteyen bir grup vatandaşa polis izin vermeyince gerginlik yaşandı.

Vatandaşlar polis bariyerlerini yıkarak cenazenin bulunduğu alana geçti. Bu arada ilçe genelinde yüksek güvenlik önlemleri alınması dikkat çekerken, bazı binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirildi, frekans karıştırıcı jammerlerin de devrede olduğu görüldü.

Cenaze aracı geçerken, subay ve astsubayların tabuta karanfiller atması dikkat çekti. Buse’nin cenazesi, İstasyon Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra Üçevler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Fevzi KIZILKOYUN-Hüseyin ÖZBALI/Ankara (DHA)