Gündem Şehit eşinden ağlatan sözler

Şehit eşinden ağlatan sözler

Paylaş
Şehit eşinden ağlatan sözler

İstanbul Halkalı'da terörist saldırı sonucunda şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Boşnak'ın eşi, kendisine yeşil kart çıkartılması önerisini "Fakir, yetim değilim, şehit eşiyim" diyerek geri çevirdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Samsun'un Bafra İlçesi'ne yaptığı ziyarette parti otobüsünde görüştüğü geçen Haziran ayında şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Boşnak'ın eşi 2 çocuk annesi Emel Boşnak, sıkıntılarını anlattı.

Eşinin şehit olması ardından psikolojik sorunlarla karşılaştığını, bu nedenle Bafra Devlet Hastanesi'ne giderek başhekimle görüştüğünü belirten ev kadını Emel Boşnak, şöyle dedi:

“Devlet Hastanesi psikiyatri doktoruna gidip tedavi oldum. Bana yardımcı oldular. Daha sonra başhekim beni çağırdığı için yanına gittim. Bana sağlık güvencim olmadığını söyledi.

Ben de sağlık güvencimin olduğunu, 14 yıllık asker eşi olduğumu 3 yıl önce yine bu hastanede tedavi olduğumu söyledim. Bunun üzerine, ‘Senin sağlık güvencen iptal oldu' dediler.

"BU SÖZLER BALYOZ GİBİ VURDU"

Bu iptalin olması gerekiyormuş. Eşimin şehitlik haklarından yararlanmam, işlemlerin yapılması için bu süreç yaşanıyormuş. Başhekim bana; ‘Mağdur olma evladım.

Sana ‘yeşil kart' çıkartalım. Peşinden de çocuklarını fakir fukara fonuna yönlendirelim. Oradan yardım al’ dedi. Bu bana balyoz gibi vurdu. Bu bana şimşekler çaktırdı. Benim Mehmet'imi tekrar elimden aldı bu laf.”

"DEVLET UTANSIN"

Fakir-fukara değil, şehit eşi olduğunu belirten Emel Boşnak, tüyü bitmemiş fakire ayrılan para-pulunu yiyemeyeceğini belirterek, şöyle devam etti: “Bundan devlet utansın. 35 yaşındayım.

Ekmeğimi taştan çıkarırım. Ben 2 yetimin boynunu bükmem kimseye. Ben fakir fukara fonundan yararlanmam. Bana anlatıyorlar. Benim şehidim, Almanya, Yunanistan için Ermenistan için değil Atam'ın toprağı için şehit oldu.”

"KILIÇDAROĞLU BİR ŞEY SÖYLEYEMEMİŞ"

Emel Boşnak, kendisini parti otobüsünde dinleyen Kılıçdaroğlu'na da aynı şeyleri anlattığını ve gözlerinin dolduğunu söyledi. Anlattıkları karşısında Kılıçdaroğlu'nun hiçbir şey söylemediğini dile getirdi.

Yaprak KOÇER-Hasan DAVRAN/Samsun (DHA)

2