Gündem Şehit eşinin ismini oğlunda yaşatacak

Şehit eşinin ismini oğlunda yaşatacak

Paylaş
Şehit eşinin ismini oğlunda yaşatacak

Muğlalı hemşire Seda Cesur, Van Çaldıran'daki bombalı saldırıda şehit düşen eşi binbabaşı Kıvanc Cesur'un ismini 1.5 yaşındaki oğlunun nüfus cüzdanındaki isim hanesine ekleterek 'Demir Alp Kıvanç Cesur' olarak kaydettirdi. Cesur, oğlunun şehit babasının adını taşımasından gurur duyacağını söyledi

Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Vali Konağı’nda şehit yakınları ile gazilerle iftarda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Çiçek Çifti’nin ev sahipliği yaptığı iftara, Muğla İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Yavuz Özfidan, eşi Dilek Özfidan, Muğla İl Emniyet Müdür Vekili Adnan Karayel, eşi Ayşen Karayel, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Akkuş, eşi Müjgan Akkuş ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. Şehit yakınlarına ve gazilere pozitif ayrımcılık uygulandığını anlatan Vali Amir Çiçek, şöyle dedi:

"Gittiğimiz yerlerde, ilçelerde öncelikle şehit yakınlarımız ve gazilerimizin kapısını çalıyor, halini hatırını soruyoruz. Onlara öncelik veriyoruz. Ayrıca belirtmeliyim ki bir şehit yakınımızı veya gazimizi gördüğümde, onlarla göz göze geldiğimde, sarıldığımda, konuştuğumda, mutlu oluyorum. Vatanımıza, bayrağımıza, dinimize, inancımıza ve birliğimize saldıran adı ne olursa olsun terör odaklarına karşı her zaman tek vücut olacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, çok çalışacağız. Bu vesile ile tekrar Allah şehitlerimizin ruhunu şad etsin diyorum. Allah şehitlerimizin ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizin mekanları cennet olsun. Kahraman gazilerimize sağlık, sıhhat diliyor hepinize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

Haberin Devamı

'GURUR DUYUYORUM'

Vali Konağı’nda ilk kez konuk edildiklerini belirten Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş ise, "Sayın Valim size ve misafirperverliği için eşinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 6 Nisan 2006’da Elazığ’da mayınlı saldırı sonucu şehit olan Jandarma Yarbay Alim Yılmaz’ın babası Mehmet Yılmaz, geçen 26 Mayıs’ta Van’ın Çaldıran İlçesi’nde teröristlerin zırhlı askeri araca düzenlediği saldırıda şehit olan Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur’un eşi Seda Cesur için yazdığı şiiri okudu. Şiirin okunmasının ardından konaktakiler gözyaşlarına hakim olamadı. Seda Cesur’u ise Hülya Çiçek teselli etti. Yılmaz, Çiçek Çifti ile birlikte, çerçeveye konulan şiiri şehit eşine hediye etti.

Seda Cesur ise, eşinin ismini oğluna vermek için açtığı davanın sonuçlandığını ve oğlunun isminin nüfusa ’Demir Alp Kıvanç Cesur’ olarak kaydettirildiğini belirtti. Cesur, bundan sonra oğlunun şehit olan babasının ismi taşıyacak olması nedeniyle gururlu olduğunu ifade etti. Vali Çiçek ve eşi daha sonra Valilik Konağı’nda şehit yakınları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

Cavit AKGÜN / DHA