Gündem Şehit madenciler anıldı

Şehit madenciler anıldı

Paylaş
Şehit madenciler anıldı

Şehit madenciler anıldı

ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü maden ocağında 7 Mart 1983’te meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 103 madenci, dualarla anıldı.

Haberin Devamı

Bu sabah, TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde düzenlenen törene, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Alaplı Belediye Başkanı AK Parti’li Nevzat Çimenoğlu, TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu ve maden işçileri katıldı. Madenciler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Zonguldak havzasında taşkömürü üretiminde 5 bine yakın şehit verdiklerini söyledi. Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada 3’üncü sırada olduğunu belirten Muslu, teknolojinin geliştiği günümüzde artık grizudan, iş kazalarında söz etmek istemediklerini söyledi.

TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik ise "Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, sonuçta bunları uygulayacak olan insan. Bu yüzden işyerlerinde çalışanları eğitimden geçirip, iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerini eksiksiz yerine getirmeliyiz" dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından, 1983’teki grizu faciasından sağ kurtulan madencilerden Salih Kılavuz, Hüseyin Demirel ve İlhan Korkuç’a madenci heykeli hediye edildi. Daha sonra ölen madenciler için Kuran okundu. Ardından da madenciler, kömür karası içindeki ellerini açarak ölen arkadaşları için dua etti.

İlhan ÇETİN/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)