Gündem Şehit Mehmet Muratdağı ve Şehit Oğuz Kaan Usta'nın naaşlarına ulaşıldı

Şehit Mehmet Muratdağı ve Şehit Oğuz Kaan Usta'nın naaşlarına ulaşıldı

Paylaş
Şehit Mehmet Muratdağı ve Şehit Oğuz Kaan Usta'nın naaşlarına ulaşıldı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin'de başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 2'nci gününde Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile birlikte şehit düşen 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın naaşı bulundu. Şehit uzman çavuşun bulunan naaşının Kayseri'ye getirildi. Şehit bugün Garnizon şehitliğinde toprağa verileceğini açıkladı. Öte yandan Şehit Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın (30) naaşı Ankara'ya getirildi. Şehidin cenazesi yarın toprağa verilecek

Kayseri 1. Komando Tugayı'ndan silah arkadaşlarıyla birlikte Afrin'e giden ve Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Mehmet Muratdağı'nın ve Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta naaşı alınamamıştı. Kayseri'deki Muratdağı ailesinin günlerdir beklediği haber bu akşam geldi.

BAŞBAKAN SÖZ VERMİŞTİ

Şehidin naşının bulunduğu kendilerine bildirildi. Vali Süleyman Kamçı, şehidin naaşının bulunarak Kayseri'ye getirileceğini doğruladı. Vali Kamçı, "Şehidimizin cenazesi bu gece 23.00 sıralarında kentimize getirilecek. Yarın da askeri ve dini törenle Garnizon şehitliğinde toprağa verilecek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İl Kongresine Kayseri'ye bir süre önce geldiğinde şehidin annesi Sibel Muratdağı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte görüşmüş, şehidin cenazesinin bulunması konusunda kendisine söz vermişti.

ŞEHİT MURATDAĞI'NIN CENAZESİ KAYSERİ'YE GETİRİLDİ


Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın cenazesi Kayseri’ye getirildi.

Hatay’dan askeri uçakla Kayseri’ye getirilen şehidin naaşı, havaalanında ailesi ve yakınları ile askeri yetkililer tarafından karşılandı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muratdağı’nın cenazesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyyid Burhaneddin binası morguna kaldırıldı.

Şehidin cenazesi, Kalemkırdı Camisi’nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.


YARIN TOPRAĞA VERİLECEK


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), terör unsurlarına karşı Afrin'de yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü gününde şehit olan ancak cenazesi alınamayan Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın (30) naaşı 2 ay sonra Ankara'ya getirildi. Şehidin cenazesi yarın toprağa verilecek.


6 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı, 6 ay önce evlenmişti.

Şehit Mehmet Muratdağı'nın Yozgat Boğazlıyan nüfusuna kayıtlı olduğu, babasını küçükken yitirdiği öğrenildi.


ŞEHİT EŞİNDEN DUYGULANDIRAN HAREKET

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nda 23 Ocak'ta şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın eşi Birgül Muratdağı, kendi elleriyle hazırladığı 300 kişilik kumanyayı Hatay'a götürdü.


Birgül Muratdağı, 'Afrin'de şehit olan eşim Mehmet Muratdağı'nın silah arkadaşlarına ikramımdır' notu yazan kumanyaların bulunduğu kutuları, askerlere teslim etti. Kumanyalar, Afrin'de görev yapan en uzak birliklere kadar ulaştırıldı.


Son Dakika.. Afrin'den kahreden haber: 1 şehit var


Hazırladığı kumanyaları, şehit eşinin silah arkadaşlarına götürdü

TSK'DAN AÇIKLAMA


Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin’de 23 Ocak 2018’de şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın naaşlarına ulaşıldığını açıkladı.

TSK’dan yapılan açıklamada “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 23 Ocak 2018 tarihinde şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın naaşlarına ulaşılmıştır. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.” denildi.


ŞEHİT ÜSTEĞMEN USTA'NIN CENAZESİ DE ANKARA'YA GETİRİLDİ


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), terör unsurlarına karşı Afrin'de yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü gününde şehit olan ancak cenazesi alınamayan Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın (30) naaşı 2 ay sonra Ankara'ya getirildi. Şehidin cenazesi yarın toprağa verilecek.

23 Ocak'ta Afrin'de şehit düşen ve Zeytin Dalı Harekatı'nın 2'nci şehidi olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın cenazesi 2 ay sonra teslim alındı. Evli ve 1 çocuk babası olan şehidin cenazesi bugün memleketi Ankara'ya getirildi. Oğuz Kağan Usta'nın cenazesi yarın öğle namazı sonrası Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

OĞUZ KAAN USTA KİMDİR?


Oğuz Kaan Usta Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yaşıyordu. Oğuz Kaan Usta'nın eşi Saide Usta, erik ilçesinde bir okulda öğretmenlik yapıyor. 3 yaşında bir kızı olan şehit Usta'nın babasının da emekli astsubay olduğu öğrenildi.


Şehit Oğuz Kaan Usta'nın adı eşinin görev yaptığı okula verildi


Musa Özalkan'ın ardından Afrin'de ikinci şehit! Oğuz Kaan Usta kimdir?