Gündem Beşiktaş'taki patlamada şehit sayısı 39'a yükseldi

Beşiktaş'taki patlamada şehit sayısı 39'a yükseldi

Paylaş
Beşiktaş'taki patlamada şehit sayısı 39'a yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yeni açıklama: Dün akşamki saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. 7'si sivil vatandaşımız, 1'inin kimliği tespit edilemedi, 30 polis memurumuz şehit oldu. 154 vatandaşımız hastanelerde tedavi görüyor.Akşam saatlerinde hastanede yaşam mücadelesi veren Selin Çelik hayatını kaybetti. Bu kötü haberle birlikte şehit sayısı 39 oldu

İstanbul Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadyumu'nda dün akşam oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı bittikten yaklaşık 1.5 saat sonra bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. Aynı dakikalarda Maçka Parkı'nda ikinci patlama oldu. Polisler tarafından fark edilen canlı bomba kendini patlattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün saat 11.30 sularında yaptığı açıklamada şehit sayısının artarak 38'e yükseldiğini duyurdu. Soylu şehitlerden 30'unun polis olduğunu belirtti. 155 yaralı var, 14'ü yoğun bakımda. Terör saldırılarının ardından 13 kişi gözaltına alındı. Oklar terör örgütü PKK'yı işaret ediyor.

Akşam saatlerinde hastanede yaşam mücadelesi veren Selin Çelik hayatını kaybetti. Bu kötü haberle birlikte şehit sayısı 39 oldu.




BİRİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEDİ


İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklaması şöyle:

"Dün akşamki saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 39 oldu. 7'si sivil vatandaşımız, 1'inin kimliği tespit edilemedi, 30 polis memurumuz şehit oldu. 154 vatandaşımız hastanelerde tedavi görüyor. Gözaltına alınanların sayısı 13'e çıktı. Saldırı PKK'yı işaret ediyor."




Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, "Türkiye, PKK, DEAŞ ve FETÖ örgütlerinin hedef alanında bulunmaktadır. Güvenlik kuvvetlerimiz 24 saat tedbir almak, vatandaşımızın huzur ve güveni için çalışmak için çaba sarf ediyor. Bu konuda elbette ki gerek DEAŞ'ın, gerek PKK'nın, gerek de FETÖ'nün bu süreçte Türkiye'nin bu huzurunu ve istikrarını bozmak için çabası var. Buna dair istihbaratlar değerlendirilmekte ve tedbir alınmaktadır" ifadelerini kullandı.


SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA


Sağlık Bakanı Recep Akdağ da yaptığı açıklamada, "Üstün gayret gösteren bütün sağlık camiasına teşekkür ediyorum. 155 yaralımız hastanemizde. 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta" diye konuştu.


İstanbul Beşiktaş'ta patlama: 29 şehit