Gündem Şehit Serkan İpek uğurlandı

Şehit Serkan İpek uğurlandı

Paylaş
Şehit Serkan İpek uğurlandı

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen 24 yaşındaki Uzman Çavuş Serkan İpek, son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır Silvan Jandarma Komando Taktik Alayı'nda görevli Uzman Jandarma Çavuş Serkan İpek, Kulp ilçesi kırsalında dün terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonda şehit oldu.

Şehit İpek'in cenazesi dün akşam saatlerinde askeri uçakla önce Konya'ya, ardından da karayolu ile memleketi Ereğli'ye getirilerek, Ereğli Devlet Hastanesi Morguna konuldu.

ŞEHİT OĞLUNUN FOTOĞRAFINI ELİNDEN BIRAKMADI

Şehit annesi 60 yaşındaki Sevdiye İpek, oğlunun naaşını evde beklediği sırada, şehit oğlunun fotoğrafını elinden bırakmadı. Fotoğrafı sürekli öpen ve sinir krizine giren anne Sevdiye İpek, "Kuzumu verin bana. Kuzumun fotoğrafını yapıştırın."dedi.

O sırada şehit İpek'in, ablası Elif İpek'te (25) sinir krizi geçirdi. Yakınları ise 'Demokratik açılama' tepki göstererek, 'Alın açılım size. Yavrumuz gitti. Kardeşimimiz Şehit oldu" dedi.

BİR AYLIK GÖREVDEYMİŞ

Batman'da öğretmen olarak görev yapan ağabeyi Mehmet İpek (34), kardeşi Serkan İpek'in bir aylık dağda görev yapmaya çıktığını söyledi.

NAAŞI EVİNİN İÇİNE ALINDI

Şehit Uzman Jandarma Çavuş Serkan İpek'in naaşı Ereğli Devlet Hastanesi Morgu'ndan alındıktan sonra baba ocağına getirildi. 4'ü üvey 7 kardeş olan Şehit Serkan İpek'in naaşı evinin önüne getirildikten sonra, ailesinin isteği üzerine naaş askerlerin omuzunda evin içine kadar alındı.

CENAZEYE 20 BİN KİŞİ KATILDI

Öğle namazının ardından askeri tören düzenlendi. Daha sonra cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına ise yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Dev iki Türk bayrağından oluşan kortej eşliğinde Meydan Başı Mezarlığı'na götürülen Şehit İpek'in cenazesi buradaki şehitliğe defnedildi.

İsmail AKKAYA-Atilla ATMACA/KONYA (DHA)