Gündem Şehitler için her yıl Çanakkale'ye yürüyor

Şehitler için her yıl Çanakkale'ye yürüyor

Paylaş
Şehitler için her yıl Çanakkale'ye yürüyor

36 yaşındaki Savaş Altay, Çanakkale Deniz Zaferi törenlerine katılmak için her yıl 325 kilometre yürüyor

Çanakkale Deniz Zaferi`nin 95. yıldönümü törenlerine katılmak üzere İstanbul`daki Edirnekapı Şehitliği'nden yola çıkan ve sporcu kimliği ile tanınan 36 yaşındaki Savaş Altay Tekirdağ`a ulaştı.

Son 8 yıldır, şehitleri anma yıldönümü yaklaşırken Çanakkale`ye doğru yola koyulan Savaş Altay, dün sabaha karşı sırt çantasına astığı Türk bayrağı ile Edirnekapı Şehitliği`nden yola çıktı ve 132 kilometre yürüdükten sonra Tekirdağ'da mola verdi.

3 GÜNDE 325 KİLOMETRE

Burada Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek'i ziyaret eden Altay, ziyaretten sonra yoluna devam etti. Çanakkale'deki şehitleri unutturmamak için İstanbul'dan Gelibolu Yarımadası'na yürüyüşe başladığını belirten Savaş Altay, "15 Mart'ta İstanbul'dan yola çıktım. 325 kilometrelik yolculuğumu 18 Mart tarihinde Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95. yıl dönümü kutlamalarından önce tamamlamayı planlıyorum. Bu vatan için hayatlarını seve seve veren şehitlerin önemini topluma yeniden hatırlatmak için son 8 yıldır, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla İstanbul'dan Çanakkale'ye kadar yürüyorum."dedi.

Ferhat AKGÜN / TEKİRDAĞ (DHA)

Haberin Devamı