Gündem 'Şehitleri Anma Gecesi' değilmiş

'Şehitleri Anma Gecesi' değilmiş

Paylaş
'Şehitleri Anma Gecesi' değilmiş

Sarıkamış Belediye Başkanı, şehitleri anma gecesinde halay çekildiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi

Kars’ın Sarıkamış ilçesi Belediye Başkanı İlhan Özbilen, "Hem şehitleri andılar, hem halay çektiler" başlıklı haberleri anımsatarak, olayın yanlış aksettirildiğini söyledi.

ŞEHİTLERİ ANMA GECESİ DEĞİLDİ

Sarıkamış Belediye Başkanı Özbilen Beylikdüzü, Beynomo Otel’de yaptığı açıklamada, medyada yer alan halay çektikleri görüntülerin Sarıkamış Şehitlerini Anma Gecesi’nde yaşanmadığını belirterek, halay çekilen gecenin "Sarıkamışlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi" olduğunu söyledi.

Davet edildikleri programda bütün gecelerde olduğu gibi saygı duruşu yapıldığını belirten Özbilen şunları söyledi: "Belediye Başkanı olarak batı bölgelerine göç eden insanlarımızın organize ettiği Sarıkamışlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi’ne katılarak hemşehrilerimizle anılarımızı tazelemek istedik. Ancak ne hikmetse daha öncede 4-5 yıl önce Kars Valimiz Sayın Nevzat Turhan’ın da suçlandığı aynı senaryo yine tekrarlandı. Üzülerek ifade ediyorum ki, bunu yapan insanlar, dün bu senaryoyu yazanlar, bugün aynı senaryoyu tekrarladılar. Ama ben bu yayınları yaptıranları çok iyi biliyorum. Biz kendi failimizi tanıyoruz. Bunlar 7 yıldır Sarıkamış üzerine aynı hesapları yapıyorlar. Emellerine ulaşamadıkları için belden aşağıya vurmaya çalışıyorlar. Çok büyük yanlış yapıyorlar ve kendi yanlışlarıyla da gelecekte hesap verecekler."

ŞEHİTLER GECESİ AYRI YAPILIYOR

Katıldığı gecenin Sarıkamış Sosyal ve Yardımlaşma Derneği’nin "Dayanışma Gecesi" olduğunun altını çizen Özbilen, "Bize gelen davetiye buradadır. Ancak program başlamadan önce tüm şehitlerimiz, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Sarıkamış şehitleri ile ilgili program 7-9 Ocak tarihleri arasında Sarıkamış’ta yapılacaktır" dedi.

Özbilen, Sarıkamış Şehitleri Gecesi’ni de yaptıklarını belirterek, o gecenin amacına uygun yaşandığını da sözlerine ekledi.

AA