Siyaset 'Şehitleri senin adamların yaptı'
Paylaş
'Şehitleri senin adamların yaptı'

AK Partililer DTP'li Kışanak 'a “Şehitleri senin adamların yaptı” diye laf attı. O da “kes sesini be” cevabını verince ortalık iyice karıştı

Şehit cenazelerinin yarattığı gerginlik etkisini TBMM Genel Kurulu’nda da hissettirdi. Söz hakkı isteyip kürsüye çıkan DTP Grup Başkanvekili Gülten Kışanak, partisine yönelik linç kampanyası olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

DTP’li Kışanak, “Hani bu ülkenin her karışı, ili, Kürdü ile Türkü ile hepimizindi? Siz, batı kentlerindeki Kürtlere ’Memleketine dön’ mü demek istiyorsunuz? Bu ülkenin topraklarını bölmek mi istiyorsunuz?” dedi. DTP’li Kışanak’ın bu sözlerine AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, “Hanımefendi ne yapmaya çalışıyorsunuz? Ayıptır. Dalga mı geçiyorsunuz?” diye tepki gösterdi.

DTP’li Kışanak, AK Partili Daniş’e “Kes sesini, ırkçı” diye bağırdı. Gülten Kışanak’ın, “Partimize yönelik kapatma kararını AKP hükümeti vermiştir. Anayasa Mahkemesi hikayedir” sözlerine, bazı AK Parti’liler “Yazıklar olsun, adam gibi konuş, “Şehitleri senin adamların yaptı” diye laf attı. DTP’li Kışanak bu sözlere “Kesin sesinizi be. Yeter artık” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı