Gündem Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Paylaş
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Hakkari Şemdinli’deki hain saldırıda şehit olan askerler Yusuf Pazar, Hüseyin Köksal, Süleyman Ballan ve Selçuk Gökdağ son yolculuklarına uğurlanıyorlar.

Jandarma Komando Çavuş Yusuf Pazar'ın cenazesi memleketi Ankara’nın Kazan ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Ankara’nın ikinci şehidi Hüseyin Köksal’ın cenaze namazı ise Kocatepe Camii’nde kılınacak. Şehit askerin cenazesine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, çok sayıda askeri yetkili katıldı.

Cenaze namazı İzmit'te kılınan şehit asker Selçuk Gökdağ'ın cenazesi tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

ŞEHİT BABASI: "OĞLUM EN GÜZEL BABALAR GÜNÜ HEDİYESİNİ VERDİ"

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen askerlerden Sabahattin Derin’in babası Yaşar Derin, "Oğlum bana verilebilecek en güzel Babalar Günü hediyesini verdi, beni onurlandırdı" dedi.

Şehit Piyade Er Sabahattin Derin’in (23) Milas’ın İsmet Paşa Mahallesi’nde yaşayan ailesine vatandaşların taziye ziyaretleri sürüyor.
Oğluyla en son bir hafta önce görüştüğünü belirten acılı baba Yaşar Derin, "Oğlum bana verilebilecek en güzel Babalar Günü hediyesini verdi, beni onurlandırdı. Oğlum benim için en güzel hediyeyi verdi; canını verdi. Çok mutluyum. Allah kimseye böyle acı göstermesin. Bu akan kan da yerde kalmasın. Tüm yetkililere Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na seslenmek istiyorum. Kanımız yerde kalmasın. Bu hainler sevinmesin" diye konuştu.

Haberin Devamı

Şehit annesi Melek Derin ise kendi canlarının yandığını gibi kimsenin canının yanmasını istemediğini ifade etti.
Melek Derin, "Oğlumla en son 12 Haziran’da konuştum. Bana ne yemek yaptığımızı sordu. Ben de söyledim ve ona ’sen ne yaptın’ dedim. Olum menemen ve kızartma yaptığını söyledi. ’Kardeşimi benim yerime öp ve onu üzme. Anne babama ulaşamıyorum bu akşam çıkıyoruz. Nasip olursa 25’ine kadar dönerim’ dedi. Oğlum iki ay sonra izine gelmek istiyordu. Diyecek başka bir şey bulamıyorum" diye
konuştu.

Milas Belediyesi şehrin cadde ve sokaklarına Türk Bayrakları asarak saldırıyı protesto ederken, şehidin evinin bulunduğu sokaktaki komşularının da evlerinin balkonlarına Türk Bayrakları astığı görüldü.

Bu arada, şehit ailesini ziyaret eden CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz ve Muğla Valisi Fatih Şahin, başsağlığı dileklerini ilettiler.