Gündem Şehitlikte de Anneler Günü vardı...

Şehitlikte de Anneler Günü vardı...

Paylaş
Şehitlikte de Anneler Günü vardı...

Şehit anneleri acılarını, hasretlerini, öfkelerini yüreklerine doldurup şehitliklere akın etti

Anneler Günü nedeniyle şehit anneleri Edirnekapı Şehitliği'ndeydi. Her yıl olduğu gibi Anneler Günü'nün en hüzünlü kutlamalarından biri Edirnekapı Şehitliği'nde gerçekleşti. Şehit anneleri, Anneler Günü'nde oğullarının mezarlarını ziyaret etti. Sabah erken saatlerde şehitliğe gelen anneler, evlatlarının mezarları başında gözyaşı döküp, dualar okudular.

'GELİRSEM KAZARAK ÇIKARIRIM'

Haberin Devamı

Şehit Jandarma Başçavuş Murat Taş'ın annesi Neriman Taş, "Anneler Günü'nü onsuz kutluyorum. Torunum hala babasının geleceğini zannediyor. Gelinim oğlunun mezarını ziyaret edemiyor. 'Gelirsem kazarak onu oradan çıkarırım' diyor. Artık bu şehitlerin sonu gelsin. Kürt açılımı, dediler kaç tane şehit gitti. Vurulanların şehit düşenlerin hepsini tek tek yazıyorum. Olan annelere oluyor. Burada askerlik yapan Güneydoğulu askerler var. Onlar da bizim oğlumuz" diye konuştu.

'GECELER GÜNDÜZ, GÜNDÜZLER GECE OLMUYOR'

Oğlu Mehmet Alus'un şehit düştüğünden beri geceleri uyuyamadığını söyleyen acılı anne Sevim Alus da, "Oğlumun vefatından üç ay sonra eşim de hayatını kaybetti. 5 çocuğum var. Mehmet'im en küçüğüydü. Ben de acıya dayanamıyorum artık. Oğlumun vefatı beni çok sarstı. Kalınbağırsak kanseri ve şeker hastalığına yakalandım. Geceler gündüz, gündüzler gece olmuyor" dedi.

Haberin Devamı

Bulut MÜLHİM - İSTANBUL (DHA)