Dünya Şehri çıplak bisikletliler bastı

Şehri çıplak bisikletliler bastı

Paylaş
Şehri çıplak bisikletliler bastı

Avustralya'nın Melbourne şehri bugün yaklaşık 150 kadar çıplak bisikletlinin eylemine ev sahipliği yaptı

Melbourne'nin Fitzroy bölgesi bu sene 4. Çıplak Bisiklet Sürme eylemine ev sahipliği yaptı. Bisiklet sürücülerinin trafikteki yol güvenliği ve dünyadaki petrol sömürgesine dikkat çekmek amacıyla şehir merkezinde biraraya gelen eylemciler, seslerini değişik bir yöntemle duyurmak istediler.

Haberin Devamı

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı etkinlikte kadın katılımcıların da sayısı oldukça fazlaydı. Vucutlarını boyayan ve çiçek taşıyan çıplak bisikletlileri karşısında gören Melbourne'lilerin tepkisi olumlu yönde oldu. rganizatör Heidi Hill, televizyonlarda ve heryerde çıplaklığın olduğunu söylerken yaptıkları protestonun cinsellik olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

Yaptıkları organizenin başarıya ulaştığını söyleyen Heidi Hill, katılımın geçtiğimiz seneye göre oldukça yüksek olduğunu belirtilirken katılanların yarısının bayanların oluşturduğunu söyledi. Eylemin gerçekleştiği güzergah üzerindeki sürücülerin oldukça sabırlı oldukları ve yayaların ise şaşırdıkları belirtilirken eyleme katılanların geçtiğimiz yıllara nazaran herhangi bir kötü yorum ve muamele görmedikleri ifade edildi.

Haberin Devamı