Yaşam Şehrin haylazı Nissan Juke yenilendi

Şehrin haylazı Nissan Juke yenilendi

Paylaş
Şehrin haylazı Nissan Juke yenilendi

B-Crossover segmentinin yaratıcısı ve lideri Nissan Juke, yenilenen tasarımı ve özellikleriyle sınıfının trend belirleyicisi olmaya devam ediyor. Yeni 1.2 turbo motoru ile yüksek performans ve yakıt ekonomisi sağlayan yeni Nissan Juke, panoramik sunroofuyla da daha aydınlık ve ferah bir konfor sunuyor.

Spor bir otomobil ile SUV konforunu birleştiren Yeni Juke, sıra dışı tasarımı ve yeni özellikleriyle enerjisini yansıtıyor. 2010 yılından bu yana 500 bin adetlik satış rakamına ulaşan yeni Nissan Juke kendine özgü stili, üst düzey yeni güvenlik özellikleri, eğlenceli ve değişken sürüş dinamikleri ile B-Crossover segmentine bir kez daha damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Yeni Juke, Nissan'ın ‘V’ şeklindeki belirgin ön ızgarası, sportif dokunuşlarla zenginleştirilmiş yeni ön ve arka tamponları, yeni bumerang arka farları, standart olarak sunulan LED gündüz farlarıyla trend belirlemeyi sürdürüyor. İlk olarak yeni Qashqai’de sunulan 1.2 litre turbo benzinli yeni motor seçeneğiyle de yüksek performans, yakıt tasarrufu ve daha düşük CO2 emisyonu sağlıyor. Yeni Nissan Juke, tüketiciler tarafından heyecanla beklenen panoramik sunroofu, Nissan Güvenlik Kalkanı, yeni nesil Nissan Connect teknolojisi, kişiselleştirme seçenekleri ve kullanıcılar tarafından büyük beğeni toplayan Nissan Dinamik Kontrol Sistemi ile Nissan markasının yenilik ve heyecan söylemini pekiştiriyor.

Haberin Devamı

Yeni Nissan Juke’un yüzde 40 artırılarak 354 litre kapasiteye ulaşan bagaj hacmi de kullanıcılara daha fazla alan yaratıyor. İngiltere'deki Sunderland fabrikasında üretilen Juke, yenilenen tasarımı ve yeni özellikleriyle Nissan’ın Avrupa'da Qashqai'den sonra en popüler ikinci modeli olma özelliğini koruyor.

Tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor

Cesur ve farklı tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Juke, spor görünümüyle birleştirdiği ikonik crossover karakterini güçlendiriyor. Nissan dizayn ekipleri tarafından en ince detaylar düşünülerek tasarlanan Juke, yenilenen far yapısıyla Nissan'ın imzası niteliğindeki ''bumerang'' çizgisini taşıyor. Aracın ‘V’ şeklindeki ızgarası güçlü duruşunu sergilerken, LED gündüz farları ve Xenon far opsiyonu görüş kalitesini artırıyor, yeniden tasarlanan ön tamponu ise crossover hatlarını keskinleştiriyor. Çevre Görüş Kameralarının yer aldığı LED sinyalli yan aynalar şıklığınızı ve konforunuzu artırıyor. Yeniden tasarlanan arka tamponun agresif yapısı ve bumerang stop lambaları, gece sürüşlerini özgün kılıyor.

Yeni Nissan Juke’un manyetik sarı ve safir mavi dış gövde renk seçenekleri sıradanlığın dışına çıkarak, enerjik bir tarz yaratıyor. Sky Pack versiyonundan itibaren sunulan panoramik sunroof ise yaşam alanının ferahlığını artırırken, yolculukların da havasını değiştiriyor. Baş mesafesinden ödün vermeksizin dışarıya doğru açılan panoramik sunroof, geniş açılı bir gökyüzü keyfi sunuyor.

Haberin Devamı

Kişiselleştirme özellikleri ile kullanıcısını yansıtıyor

Special Edition versiyonuna özel, kırmızı, siyah, sarı ve beyaz aynı iç mekan ve dış renk seçenekleri kullanıcıların tarzını yansıtmasını sağlıyor. Spor iç döşemenin bulunduğu bu versiyonda 18 inçlik alüminyum alaşım jantlar da yeni Juke’un sportif tarzını yansıtıyor. Orta konsolu, kapı detayları, direksiyon, vites, koltuk döşemesi ve deri gösterge siperliği dikişlerini renklendiren kişiselleştirme özelliği, sürücüye enerji katıyor. Yeni Juke modelinin ayrıca iç mekanda havalandırma kapaklarına ilaveler, dikiz aynasına renklendirmeler yapılabilirken, dış görünümde de renkli ön ve arka tampon bitimleri, yan ayna kapakları, ön far kaplamaları ve 18 inçlik jant alternatifleri de sunuluyor.

Çevreci 1.2 Turbo Motor Seçeneği

Yeni Nissan Juke'un 1.2 litre DIG-T benzinli motoru, önceki 117PS 1.6 litre motor seçeneğinin yerini alıyor. Düz vites seçeneğiyle sunulan bu gelişmiş turbo şarj direkt enjeksiyon motor, 115PS (85Kw) güç ve 190 Nm tork üretiyor. 1.2 litre (1197cc) turbo şarj motor bir önceki 1.6 litrelik motora kıyasla daha yüksek ivme ve daha güçlü çekiş (190Nm) sağlıyor. Düşük ağırlığı, Stop/Start özelliği ve daha verimli yakıt tüketimi sayesinde sürdürülebilir ve ekonomik bir performans sergileyen 1.2 DIG-T motor seçeneği aynı zamanda 129g/km CO2 emisyonu ile daha çevreci ve ortalama değerlerde (şehir içi ve şehir dışı) 5,6 litre/100km yakıt tüketimiyle ekonomik bir duruş sergiliyor.

Haberin Devamı

Nissan Dinamik Kontrol Sistemi

Nissan Dinamik Kontrol Sisteminde bulunan farklı sürüş modları, kullanıcıya özel bir sürüş deneyimi sunuyor. Sportif sürüş için Sport, yakıt tasarrufu için Eco veya Normal sürüş modları arasından seçim imkanı sağlıyor. Tek tuşla kontrol edilen kişiselleştirme sistemi, sürüş performansını gösterirken aynı zamanda klima ayarlarını kontrol etmeyi mümkün kılıyor. Ayrıca sürüş bilgisi menüsüyle ortalama hız, geçen süre, yol mesafesi ve dört yönlü G-Kuvveti (G-Force) ekranlarını gösteriyor.

Haberin Devamı

Nissan Güvenlik Kalkanı

Yeni Nissan Juke’ta ‘Nissan Güvenlik Kalkanı’ adı verilen üç farklı emniyet sistemi yer alıyor. Şerit Takip Uyarı Sistemi sinyal vererek şerit değiştirmeler haricinde araç istenmedik şekilde şeridinden ayrıldığında sürücüyü uyarıyor. Kör Nokta Uyarı Sistemi, kör nokta olarak adlandırılan bölgedeki araçları tespit ederek yan aynalar üzerinde bulunan LED’li uyarıcılar devreye giriyor. Sinyal vererek şerit değiştirmelerde, tehlikeli yakınlıkta bir araç varsa hem LED’li, hem sesli uyarıcılar devreye giriyor. Hareketli Nesne Algılama Sistemi ise araç durur pozisyondayken Çevre Görüş Sistemine bağlı kameraların görüş alanına hareketli bir nesne yaklaştığında sesli uyarı veriyor ve nesnenin geliş yönünü görsel olarak belirtiyor.

Yeni Nissan Juke’un bagaj kapağında bulunan dışbükey lense sahip geniş açılı arka kamerası, aracın arkası için 180 dereceye varan benzersiz bir görüş alanı sunuyor. Kameradan elde edilen görüntüler ise 5,8"lik Nissan Connect ekranında görüntüleniyor. Böylelikle sürücü, park yerinden çıkarken olası tehlikelere karşı önceden hazırlıklı oluyor. Kir algıladığında sensörler yardımıyla araç, geri görüş kamerasının lensini kendi kendine temizliyor.

Araç 52.990 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de satılacak.