Ekonomi Şehrin merkezinde yükselen değer: Bomonti

Şehrin merkezinde yükselen değer: Bomonti

Paylaş
Şehrin merkezinde yükselen değer: Bomonti

İstanbul Avrupa Yakası’ndaki Bomonti, son yılların en hızlı gelişen yatırım bölgelerinin başında geliyor

Nitelikli konut projeleriyle sürekli bir değişim içinde olan Bomonti, gerek yatırım gerekse oturum için yeni bir potansiyel. 10 yıldan uzun süredir kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Bomonti, İstanbul’un göz bebeği olduğu yıllara yeniden dönüş yapıyor.

İstanbul’un eski yerleşimlerinden biri olan bölge, son yıllarda gerçekleşen kentsel dönüşümle yepyeni bir çehreye kavuştu. Gerek sınıfsal gerekse demografik yapısıyla şehrin en ilgi çeken bölgelerinden biri olan semt Mecidiyeköy, Beşiktaş, Nişantaşı, Taksim ve Cihangir gibi bölgelere olan yakınlığı ile tam bir cazibe merkezi.


SANAT VE YAŞAM KENTİ


Tarihi bira fabrikası alanının kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapan Bomontiada'ya dönüşmesiyle, Bomonti’nin geçmişteki sanayi semti profili hızlı bir şekilde ‘yaşam-sanat semti’ni konseptini aldı. Bölgede yapımı biten Anthill ve Hilton gibi iki önemli proje de tarihi semtin modern ikonları olarak ihtişamla boy göstermeye başladı.

MARKALI KONUT CENNETİ


Ticari alanların yanı sıra konuta dönük projelerle yatırımcıların ilgisini çeken Bomonti’de, metrekare birim fiyatları kısa sürede 3 bin 500 liradan 12 -14 bin seviyelerine yükseldi. Bölgede; Sinpaş GYO, Fer Yapı, Ant Yapı, Yıldırım Yapı, Extensa Group, Ünal İnşaat, Öğer İnşaat gibi önde gelen şirketler talep gören projeler üretirken, son olarak Tahincioğlu da kendi arazisi üzerinde karma bir projeye imza attı.

EN KARLI BÖLGELERİN BAŞINDA


İstanbul’un kalbinde özel bir konuma sahip Bomonti, gayrimenkul yatırım uzmanlarına göre; son 10 yıl içerisinde en hızlı değerlenen semtlerin başında geliyor. Sanat, iş ve eğlenceyi şehrin hemen merkezinde toplamayı başaran tarihi semtin, önümüzdeki yıllarda da değerine değer katmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ARSA FİYATLARI KATLANDI


10 yıl öncesine kadar Bomonti’de arsa metrekare fiyatları bin lira seviyesindeydi. Bugün ise fiyatlar 9 bin lira bandına dayanmış durumda. Bunun arkasında bölgeye artan yoğun ilgi var.

Haberin Devamı