Beden Sağlığı Şeker hastalarına 'elastik' ayakkabı

Şeker hastalarına 'elastik' ayakkabı

Paylaş
Şeker hastalarına 'elastik' ayakkabı

Hatay'da bir ayakkabıcının, şeker hastası yakını için özel malzeme kullanarak yaptığı ayakkabılar, ülkenin dört bir yanından talep görüyor

Ayakkabı imalatçısı Ali Yıldırım, şeker hastası olan yakınının, ayaklarında yara ve şişme olması nedeniyle normalden 2 numara büyük ayakkabı giymek zorunda kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Diyabetle Yaşam Derneği yetkilileriyle görüştüğünü ifade eden Yıldırım, onların da tavsiyesi üzerine şeker hastaları için özel ayakkabı yapmak için kolları sıvadı.

Ayakkabı için hava alabilen sünger ithal eden Yıldırım şunları söyledi:

"Hava alabilen sünger ile yumuşak ve ince olan napa deri yardımıyla yakınım için ayakkabı yaptım. Yaptığım ayakkabı, ayaklar şiştiğinde iki numaraya kadar büyüyebiliyor. Ayaklar, eski haline döndüğünde ayakkabı da küçülüyor. Ayakkabıların altında da ortopedik poli taban kullandım. Şeker hastası yakınımın ayakları şiştiği için iki numara büyük ayakkabı kullanmak zorunda kalıyordu. Bu ayakkabı sayesinde çok rahat etti ve ayağından daha büyük ayakkabı almaktan kurtuldu."

Haberin Devamı

HAFTADA 400 ÇİFT YAPIYOR

Yakını için yaptığı ayakkabının kendisine ışık tutuğunu ve bu kapsamda diğer şeker hastalarının da sıkıntılarına çözüm bulabilmek amacıyla imalatı artırdığını dile getiren Yıldırım, haftada 400 çift ayakkabı yapıyor ve bunları Türkiye’nin değişik illerine gönderiyor.

Yıldırım, "Bu ayakkabıyı kullananların sadece şeker hastası olmasına gerek yok. Çok ayakta kalan, çok yürüyen ya da aşırı kilolu kişiler de bunları tercih ediyor" dedi.

Ayakkabıları 59 liradan satışa sunduklarını ifade eden Yıldırım "Şu an için yurt dışına satışımız yok. Ayakkabının patentini almak için çalışmalara başladık. Hedefimiz haftada 400 çift yaptığımız ayakkabıyla marka olup dünyaya açılmak" diye konuştu. Her insanın ayak yapısının farklı olduğunu, bu nedenle kişiye özel ayakkabı yapacaklarını da söyleyen Yıldırım, imal ettikleri ayakkabılardan daha fazla yapıp çok sayıda kişiye ulaşmak istediklerini de sözlerine ekledi.

AA