Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Şeker hastalığında görülebiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Şeker hastalığında görülebiliyor

Haberin Devamı

Normal boşalma bazı durumlarda olmuyor. En sık görülen neden şeker hastalığıdır. Mesane boynundaki kasın sinirleri şeker hastalığı nedeniyle yetersiz kalabilir. Böylece meni mesaneye kaçar ve ancak idrar yaparken atılır

SORU: Eşimden meni gelmiyor

45 yaşında ve 17 yıllık evliyim. Son aylarda eşimden hiç meni gelmiyor yani hiç ıslaklık olmuyor. Acaba eşimde bir rahatsızlık mı var?

CEVAP

Normal boşalmanın ortadan kalkması hali değişik hastalıklardan kaynaklanabilirse de en sık görülme sebeplerinden biri şeker hastalarında ortaya çıkabilen geriye boşalma durumudur.

Mesane boynundaki kasın şeker hastalığının sinirleri üzerine yaptığı olumsuz etki nedeni ile yetersiz kalması sonucu idrar yolunun arka kısmında birikmesi gereken meni mesaneye doğru kaçabilir. Bu durumda boşalma sırasında meni gelmez, daha sonra idrar yaparken atılır.

SORU: Cinsel organımda et parçaları çıktı

6 veya 7 ay önce testislerimin üzerinde mercimek büyüklüğünde birkaç tane et parçası çıktı. Şu an hem cinsel organımın hem de testislerimin üzerinde mercimek büyüklüğündeki etler çoğaldı. Bununla ilgili ne yapmam gerekir?

CEVAP

İfadenizden anlaşıldığı kadarıyla bunlar siğil. Human papilloma virüs adlı bir virüs tarafından oluşturulan bu siğiller genellikle cinsel ilişki ile bulaşırlar.

Bunlar bilhassa bünyenin zayıfladığı zamanlarda hızla çoğalabilirler. Siğiller ortadan kaldırılsa dahi virüs ömür boyu vücutta kalmaya devam eder. Hatta çeşitli zamanlarda bu siğiller tekrarlayabilir.

Bunların tedavisinde cerrahi olarak (lokal anestezi) çıkartılma, çeşitli kremler ile eritilme, koter denilen elektrikli cihazlar ile yakılma yöntemleri arasında benim tercih ettiğim kriyoterapi (dondurarak tedavi) yöntemleri kullanılır. Kriyoterapi yöntemi muayenehane ortamında kullanılabilir.

Soğutma özelliği olan bir sprey ile acısız olarak yapılan işlemden birkaç gün sonra siğil düşer ve yeri hızla iyileşir. Dondurma yöntemi ile siğili oluşturan doku ve damarlar dondurularak hasarlanmakta ve birkaç gün içinde dökülmektedir.

SORU: 6 aydır korunmuyoruz ama..

2 yıllık evliyim. İlk yıl eşimle prezervatifle korunarak ilişkiye giriyorduk. İkinci yılımızda çocuk yapmaya karar verdik. Birlikte olduğumuz gecenin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen eşim henüz hamile kalamadı. Acaba kısır mıyım?

CEVAP

6 aydır düzenli ve korunmasız ilişkiye rağmen hamilelik sağlayamadıysanız endişelenmeye başlamakta haklısınız. Birkaç ay daha denemeye devam edebilir veya bu konuda gerekli tahlilleri yaptırabilirsiniz.

Eş zamanlı olarak erkek androloji konusunda çalışan bir üroloji uzmanına, kadın ise kısırlık konuları ile yoğun olarak ilgilenen bir kadın-doğum uzmanına başvurabilir.

İlk aşamada yapılacak bir sperm analizi ve yumurtlama takibi ile önemli bir sorun olup olmadığı anlaşılabilecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder