Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Şeker kontrol altında mı?
HABERİ PAYLAŞ

Şeker kontrol altında mı?

Haberin Devamı

Şeker hastalığı penise giden sinirlerde de hasara yol açarak sertleşme bozukluğuna neden oluyor. Özellikle kontrol altına alınmamış şeker bu riski arttırıyor. Doktora ‘Sertleşme olmuyor’ diye başvuranların açlık kan şekerine baktırması şart.

SORU: İdrara çıktığımda penisim yanıyor, neden?

30 yaşındayım ve 4 aylık evliyim. Zaman zaman idrarımı yaparken penisimde yanmalar oluyor ve sanki penisimi sıkıyorlar. Daha önce doktora gittim, iltihap olduğunu söyledi. İlaç tedavisi gördüm. Ama yine kendini hatırlatıyor. Acaba neden? Ayrıca sperm sayımı öğrenmek istiyorum. Nereye başvurmalıyım?

CEVAP

İdrar yaparken idrar yolunda yanma olması basit bir idrar yolu iltihabının belirtisi olabileceği gibi daha karmaşık hatta tehlikeli hastalıkların da ön belirtisi olabilir, bir üroloji uzmanı ile görüşün.

Sperm analizi tüm laboratuvarlarda yapılmak ile birlikte en doğru sonuçlar özel eğitilmiş teknisyenler ile sağlanabildiğinden bu konuda uzmanlaşmış, androloji departmanı olan bir laboratuvarı tercih etmenizi öneririm. Maalesef gerekli kalite kontrolü ve denetim yapılmadığından deneyimsiz ve eğitimsiz kişilerin yaptığı sperm analizleri çoğu zaman yanıltıcı sonuçlar vermektedir.

SORU: Şeker hastalığı yüzünden mi?

44 yaşındayım. Geçenlerde şeker hastası olduğumu öğrendim. Bana şeker hastalığının sertleşme sorununa yol açtığını söylediler. Şeker hastalığı nasıl sertleşme bozukluğuna yol açıyor?

CEVAP

Damar ve sinirler üzerine olan zararlı etkisi sertleşme bozukluğu riskini artırıyor. Şeker hastalarının yarısı hayatlarının bir döneminde sertleşme bozukluğu yaşıyor. Her 3 hastadan birinde ise kalıcı sertleşme bozukluğu görülüyor. 60 yaş üzeri şeker hastalarında kalıcı sertleşme bozukluğu görülme oranı yüzde 50’ye kadar çıkıyor.

Özellikle kontrol altına alınmamış şeker hastalığı sertleşme bozukluğu riskini daha da artırıyor. Bunun yanında şeker hastalığı sinir sisteminde kalıcı hasara yol açabiliyor. Hastalar tarafından ayak altlarında yanma, uyuşukluk ve karıncalanma olarak hissedilen bu durum, penise giden sinirlerde de hasara yol açarak sertleşme bozukluğuna neden oluyor.

Son dönemde sertleşme bozukluğunun şeker hastalığı için bir belirti olduğu düşünülüyor. Bu nedenle ‘Sertleşmem olmuyor’ diye başvuran hastalara açlık kan şekeri düzeyi kontrolü yapılması tavsiye edililiyor.

SORU: Cinsel organımı büyütmek mümkün mü?

Penisim tam 14 santim. Boyum 1.89 olmasına rağmen penisim ince ve kısa. Bir de erken boşalma sorunum var. Sizce penisimin büyütülmesi mümkün mu? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Penisiniz tamamen normal uzunlukta ve eminim ki kalınlığı da normaldir. Sizin yaş ve tecrübenizde erken boşalmadan bahsetmek için çok erken. Sizin sadece kendine güvene ve cinsel konularda doğru bilgilere ihtiyacınız var, o kadar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder