Yaşam Şekerden plastik yaptılar

Şekerden plastik yaptılar

Paylaş
Şekerden plastik yaptılar

İngiliz bilim adamları, gıda paketlemesinde kullanılmak üzere şekerden plastik yaptılar

Telegraph gazetesinin haberine göre, Imperial College London’dan bilim adamları, hızlı büyüyen ağaçlar ve çimenlerdeki şekeri, plastik üretmek üzere, polimer olarak bilenen büyük bir moleküle dönüştürdüler.

Halihazırda pazarda mısır gibi doğal maddelerden üretilen plastikler bulunuyor, ancak bunlar hızlı bir şekilde doğaya karışmıyor.

Bu yeni keşfin, plastik üretimi için petrolün kullanılmasının önüne geçmenin yanı sıra insanların şekerden yapılmış ambalaj atıklarını diğer organik çöplerle birlikte evlerinde yok etmelerine imkan tanıyacağı belirtildi.

Petrolden yapılan plastiklerin doğada erimesi yüzlerce yıl alırken, bu yeni madde aylar içinde doğaya karışabiliyor. Fizik ve Mühendislik Bilimleri Araştırma Konseyi’nden Charlotte Williams, şekerden yapılan plastiğin 5 yıl içinde piyasaya sürüleceğini söyledi.

Dünyada üretilen petrol ve petrol ürünlerinin yüzde 7’si plastik üretiminde kullanılıyor. Plastiklerin yüzde 99’u fosil yakıtlarından üretiliyor. Şekerden plastik üretme yönteminde, geleneksel plastik üretimine göre daha az enerji tüketiliyor belirtildi.

Haberin Devamı