Sağlık Şekeri düşürmek için dut

Şekeri düşürmek için dut

Paylaş
Şekeri düşürmek için dut

Dut, hazmettirici, balgam söktürücü, antibakteriyel, terletici, kandaki şekeri düşürücüdür.

Dutun yaprak ve kök kabuklarının çayı, meyvelerinin ise reçel ve şurubu yapılır veya kurutularak kurusu ya da taze olarak yenir.

Haberin Devamı

KAYBETTİĞİNİZ ENERJİYİ GİNSENG İLE KAZANIN

Birleşimi:

a) Meyvelerinde; Şeker, Organik asitler; Malik asit (elma asidi), Tartarik asit (üzüm asidi) ve Sitrik asit (limon asidi) içerir. Ayrıca Flavonitler, Kumarinler, Tanen a, B1, B2 ve C vitaminleri içerir.

b) Kök kabukları; Antrachinon (Antrakinon) türevleri; Nordamnacanthal ve Moridon içerir. Bu Antrakinon türevleri eskiden Türkler tarafından tekstilde kırmızı boyar madde olarak kullanılmıştır ve Avrupalılar tarafından Türkischrot diye anılmıştır.

Özellikleri: Meyveleri tatlı, soğuk, yaprakları ise acıdır.

Tesir şekli: Meyveleri; müshil yapıcı, hazmettirici, antiseptik ve iltihapları önleyicidir. Yaprakları; balgam söktürücü, antibakteriyel, terletici, kandaki şekeri düşürücü. Kök kabukları; teskin edici, tansiyon düşürücü, balgam söktürücü, müshil yapıcı ve bağırsak kurtlarını düşürücü özelliklere sahiptir.

Haberin Devamı

Kullanılması:

a) Üniversite kliniklerinde yeterince tedavi denemesi ve araştırma yapılmamıştır. Bu nedenle dut yerine daha etkili olan şifalı bitkiler mevcuttur. Örneğin çocukların ağızdaki pamukçuğa karşı Mirra, Papatya, Beşparmak, Limon, Kekik veya Gökçek İksiri daha etkilidir.

b) Halk arasında kök kabuğu ateş düşürücü özeliğe sahiptir bu nedenle kök kabuklarından yapılan çay ateş düşürmek için kullanılır. Meyveleri veya meyve şurubu ise çocukların ağzındaki pamukçuğu önlemek için kullanılır.

c) Yaprakları halk arasında bağırsak kurtlarını düşürmek için çayı yapılır ve içilirse kurtları düşürür ve de kök kabukları gibi ateş düşürücü özelliğe sahiptir.

Çay: İki tatlı kaşığı dut yaprağı veya kök kabuğu demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynar su doldurulur ve 5-10 dakika demlemeye bıraktıktan sonra süzülerek içilir.

B) Beyazdut, Weisse Maulbeere, Morus alba

Drugları: Beyaz dut meyvesi; Mori alba fructus

Beyaz dut yaprağı; Mori alba folium

Beyaz dut kök kabuğu; Mori alba radix cortex

Beyaz dutun meyve, yaprak, kök kabuklarında aynı karadutta olduğu gibi kullanılır. Beyaz dut karadut farkı oldukça büyük bir ağaç olması ve ipekböceği yetiştirmek için yapraklarının kullanılmasıdır.

Haberin Devamı