Şekerli içecekle kanser riski artıyor
Dünya çapında yapılan üç araştırmada, tatlandırılan içeceklerin pankreas kanseri riskini artırdığı ortaya çıktı
10 Mayıs 2010 , Pazartesi 05:00
Amerika’da şekerle tatlandırılan karbonatlı içeceklerin vücuttaki etkisi incelendi. Singapur’da aynı şekilde 14 yıl süren bir araştırma yapıldı.
Bir başka üniversite bu konuda 25 bin kişiyi inceledi.
Dünya çapındaki bu 3 araştırmadan şu sonuç çıktı: Tatlandırılan içecekler, pankreas kanseri riskini artırıyor.
Haftada 2’den çok meşrubat içenlerde risk 2 kat fazla.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Rüzgarlı havaya dikkat! Uzmanı uyardı: Bunu yapıyorsanız aniden felç olabilirsiniz!
- Hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’
- Primer İmmün Yetmezlik haftasına dikkat çekmek için balon uçurma şenliği yapılacak
- Diz ağrınızın nedeni kireçlenme olabilir
- Mevsim geçişlerinde dikkat! Çocuklarda sık görülüyor, bol bol su içmek önemli!