Sağlık Seks hakkında şaşırtıcı gerçekler

Seks hakkında şaşırtıcı gerçekler

Paylaş
Seks hakkında şaşırtıcı gerçekler

Seksin baş ağrısına iyi geldiğini, spermin ciltte anti-aging etkisi gösterebildiğini, prezervatifin ilk olarak kağıttan üretildiğini biliyor muydunuz? İşte şaşırtıcı seks gerçekleri…

Bazı hayvanların seks hayatının insanlar gibi olduğunu biliyor musunuz? Üstelik bazı konularda insanlara ders verecek özellikleri olduğunu?

Prezervatifin 15’inci yüzyıla uzanan geçmişi hakkında ne biliyorsunuz?

Seksin sağlığa yararlı olduğuna aşinasınızdır. Ama şimdi duyacağınız etkilerinden sonra belki de seksten uzaklaşma bahanelerinizi bir kenara bırakacaksınız.

Cinsel aktivite kilo verme konusunda işinizi kolaylaştırır

İnsanlar bir dakikalık öpüşme boyunca ortalama 26 kalori kaybederler. Dahası bir saatlik heyecanlı bir seks esnasında 150 kalori yakılır. Ayrıca öpüşme, dişler açısından da yararlıdır. Öpüşme esnasında salgıladığınız tükürük, ağzınızın daha temiz olmasına yardım eder ve diş çürümesi riskini azaltır.

Prezervatif ilk olarak hayvan bağırsağından ve ketenden yapıldı

Asya’da 15’inci yüzyıl öncesinde penisin sadece ucunu örten prezervatifler kullanılırdı. Çin’de yine penis ucu kondomları, yağlı ipek kağıttan ya da kuzu bağırsağından yapılırdı. Size bir de Japonya’da kaplumbağa kabuğundan ya da hayvan boynuzundan prezervatif yapıldığını söylesek?

16’ncı yüzyılda prezervatifler kimyasal solüsyonlu keten kılıflardı ve bunlar kullanılmadan önce kurutulurdu. Kumaşın, penisin sadece ucunu kapattığı ve bir şeritle bağlandığı biliniyor.

Seks baş ağrısını iyileştirir



Bir dahaki sefere “Bu akşam olmaz, başım ağrıyor” klasik repliğini söylerken tekrar düşünün. Çünkü şu gerçeği unutmayın: Seks aktivitesi baş ağrısının iyileşmesine yardımcı olur. Seks, doğal bir ağrı kesici olan endorfin hormonunun artmasını sağlar.

Sperm cilde iyi gelir

Spermin içindeki proteinler ciltte sıkılaşma etkisi gösterir. Spermi kurumaya bırakıldığında içindeki sıvı buharlaşır ve geriye kırışıklıkları azaltmaya yardım eden protein kalır. Yani spermin muhteşem anti-aging etkisi oldukça şaşırtıcı!


Seksi zevk için yapanlar yalnızca insanlar değil

İnsanlar, hayvanlar aleminin seksi zevk için yapan tek yaratıkları değiller. Yunus balıkları ve Bonobo şempanzelerinin (cüce şempanzeler) de üreme dönemlerinin dışındayken cinsel aktivitede bulundukları gözlenmiş. Bonobo şempanzeleri insanlar gibi yüz yüze seks yapabilen tek tür. Bu hayvanlar ayrıca insanlar gibi oynayıp eğlenebiliyorlar da.

Genel şempanze gruplarında şiddete başvurulan durumlarda cüce şempanzeler birbirlerine dokunarak, hatta seks yaparak barışı sağlıyorlar. Bu yüzden genel şempanze toplumunda görülen şiddet eğilimi cücelerde görülmüyor. Baksanıza, bu şempanzeler gerçek anlamda “savaşma, seviş” çağrısına uyuyorlar!

PUDRA.COM'DAN ALINMIŞTIR

2

Haberin Devamı