Gündem 'Seks kölesi' davasında ilk oturum

'Seks kölesi' davasında ilk oturum

Paylaş
'Seks kölesi' davasında ilk oturum

Rojin'in, kendisi hakkında 'Seks kölesi yapardım' diyen gazeteci Serdar Turgut'a açtığı davanın ilk duruşması yapıldı

Sanatçı Rojin Ülker'in Akşam Gazetesi yazarı Serdar Turgut'a kendisiyle ilgili kaleme aldığı yazı nedeniyle açtığı 100 bin liralık tazminat davasının ilk duruşması görüldü.

ROJİN BU YAZIYA İSYAN ETTİ

24 Ekim 2009 tarihinde yayınlanan ve davaya konu olan 'PKK Teröristi Olmadığıma Pişmanım' başlıklı yazısında Serdar Turgut, sanatçı Rojin hakkında 'dağa kaldırırdım' 'seks kölesi yapardım' şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Bakırköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya her iki tarafında avukatları katıldı.Yaklaşık yarım saat süren duruşma 8 Nisan 2010 tarihine ertelendi.

'HALKI AYDINLATMA AMAÇLI'

Davayla ilgili gazetecilere bilgi veren Rojin Ülker'in avukatı Mücteba Kılıç, davaya konu olan yazının çok çirkin olduğunu belirterek, "Serdar Turgut'un Akşam gazetesinde yazdığı çirkin yazı nedeniyle Rojin, 100 bin liralık tazminat davası açmıştı. Bakırköy İkinci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava 8 Nisan'a ertelendi. Serdar Turgut'un avukatı gelerek savunmalarını yaptılar. Konunun kamu yararına olduğunu ve yazının halkı aydınlatma amacı taşıdığını belirttiler.

'MİZAHİ İÇERİĞİ VAR' SAVUNMASI

Serdar Turgut'un yazılarının mizahi bir içerikte olduğunu belirterek Hıncal Uluç'un yazılarını ve Ayşe Arman'ın röportajlarını örnek göstererek normal bir yazı olduğunu lanse etmek istediler. Ceza davamız ise 30 Mart 2010 tarihinde görülecek. Basın konseyinin bildiğim kadarıyla Serdar Turgut'u uyarma cezası söz konusu. Biz de hukuksal açıdan gerekenleri yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Rojin Ülker'in menajeri Tülay Özçelik ise "Açıkçası konu son derece çirkin. Söylenecek çok da bir şey yok. Rojin bu konuyla alakalı çok fazla gündeme gelmek istemiyor. Çükü bir kadın olarak gururu son derece incindi" dedi.

DHA