Yaşam Seksin orgazmla sonlanmadığı farklı bir teknik: Karezza

Seksin orgazmla sonlanmadığı farklı bir teknik: Karezza

Paylaş
Seksin orgazmla sonlanmadığı farklı bir teknik: Karezza

Partnerlerin karşılıklı kontrol sağlayarak birbirlerine yardım etmesini sağlayan karezza “Evliliğin Etiği” olarak da biliniyor.

1896'da jinekolog Alice Bunker Stockham'ın icat ettiği karezza, orgazm olmayı amaç edinmeyen bir seks uygulaması.

Karezza nedir?


Karezza, çiftlerin içine bulunduğu anı paylaşarak cinsel deneyime odaklanması yani orgazm odaklı olmamasıdır. Araştırmacı ve Cupid'in Zehirli Oku (Cupid's Poisoned Arrow) kitabinin yazarı Marnia Robinson Karezza yöntemini, doruk noktasına ulaşma çabası olmayan, şefkatli bir cinsel paylaşım olarak tanımlıyor.

Karezza öğretisini uygulayan çiftler kendilerini daha mutlu, dinç ve sağlıklı hissettiklerini söylüyor. Bazıları bu yöntemi, orgazm olmadan aylarca uyguluyor ve hatta cinsel ilişkinin artması ve uzamasına yönelik olarak hayatı boyunca orgazmı önlemeye talip olanları bile mevcut. Amaç, orgazm ile gelen hem yüksek hem az miktardaki hormonları ölçülü bir biçimde kullanarak, partnerler arasındaki duygusal bağı geliştirmek. Bunun için, her iki cinsin de boşalma sürecini kontrol edebilmesi gerekiyor. Kanadalı bir psikiyatrist olan Richard M. Bucke’ın “Kozmik Bilinç” adlı kitabında, kendi deneyimini anlatan uygulayacılarından J. William Lloyd’a göre; Karezza, bir tür doğum kontrol yöntemi olabileceği gibi; mistik bir uyuşturucu misali, alınan cinsel hazzın süresini de uzatan bir uygulama.

"Karezza" adlı tekniği uygulayan kişi eşinin gözlerinin içine bakıyor ve sadece tüm evrensel canlılar arasındaki seksüel birliği düşünüyor, uyanışı büyüyor ve çiftleşmenin ötesine geçilerek eşin gözlerinde tüm dünya ve kozmos görülüyor.

Orgazm odaklı olunduğunda beynimizde en yüksek seviyesine ulaşan nörokimyasal maddeler, ilişkiden hemen sonra yoksunluk hissine neden olabiliyor. Bu nedenle de pek çok kadın beraberlikten sonra kendini mutsuz hissedebiliyor.

Haberin Devamı