Yaşam Seksten neden uzaklaşıyorlar?

Seksten neden uzaklaşıyorlar?

Paylaş
Seksten neden uzaklaşıyorlar?

Eğer acilen bazı önlemler alınmazsa, Japonya nüfusu 2060 yılına kadar üçte bir oranında azalacak

Bunun bir nedeni doğum oranındaki düşme. Bunun da arkasında "otaku" diye anılan, bilgisayar, animasyon ve mangayı sekse tercih eden yeni kuşak Japon erkekleri var.

Tokyo, 35 milyonu aşkın nüfusuyla dünyanın en büyük metropolü. Buradan bakıldığında insan, Japonya'nın bir nüfus artışı sıkıntısı çekeceğine inanmakta güçlük çekiyor.

Fakat kentin manga ve animasyon alt kültürünün yoğun bir şekilde hissedildiği mahallelerden Akihabara, bu konuda bazı ipuçları sunuyor.

Akihabara, "otaku"lar için cennet.

ALFA ERKEK MODELİNİN TERSİ

Otakular ülkenin 20 yıl devam eden ekonomik durgunluk dönemi sırasında büyümüş ve kendilerini gerçek hayatın dışına çekip yarattıkları bir fantazi dünyasına dalmış, tuhaf bir kuşak.

Japonya Aile Planlaması Derneği'nden Kunio Kitamara, girişimcilikten ve tensel arzulardan yoksun bu tür erkeklerden şakayla karışık "otoburlar" diye bahsediyor.

Bu kuşağın, İkinci Dünya Savaşı sonrasında Japonya'yı bir dünya ekonomisi devi haline getiren girişimci, iş ve maaş odaklı "alfa erkek" modeliyle uzaktan yakından ilgisi yok. Daha çok köstebek gibi yaşıyor ve karşı cinsle ilişkiden tamamen uzaklaşmış görünüyorlar.

Haberin Devamı

CİNSELLİKLE HİÇ İLGİLERİ YOK

2010 yılında Japonya Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı tarafından yaptırılan bir araştırma, 16 ila 19 yaşları arasındaki Japon erkeklerinin yüzde 36'sının sekse hiç bir ilgi duymadığını ortaya koydu. 2012 olduğunda aynı grup insanlar arasında sekse ilgisizlik oranı, iki misline fırladı.

Yapılan birçok araştırma Japonya'da erkek ve kadınların ilişki içinde olsalar bile seksle çok az ilgilendiklerini gösteriyor. Bir araştırma ilişki içindeki çiftlerin sadece yüzde 27'sinin her hafta seviştiğini ortaya koydu.

Evlilik oranları da düşüyor. Evlilik dışında da çok az bebek dünyaya geliyor.

BBC