Siyaset Sel bölgesinde
Paylaş
Sel bölgesinde

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da 30 Ağustos kutlamalarına katılmadı. Erdoğan, Rize Gündoğdu'da sel ve heyelanın yol açtığı afet bölgesini gezdi, hemşehrilerini dinledi

Havadan inceledi

Haberin Devamı

Rize Gündoğdu’da geçen perşembe yaşanan sel ve heyelanda 12 kişi ölmüş, 2 kişi de kaybolmuştu. Felakette 31 ev yıkılmış, 400 ev de hasar görmüştü. Ankara’da 30 Ağustos kutlamalarının yapıldığı saatlerde Başbakan Tayyip Erdoğan, felaketin yaşandığı memleketi Rize Gündoğdu’da incelemelerde bulundu. Erdoğan, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile felaket bölgesini helikopterle havadan inceledi.

Korumalar kızdırdı

Ayağına çizme giyerek bölgeyi gezen Başbakan Erdoğan, yıkılan 31 evi TOKİ’nin 6- 8 ay içinde yeniden yapacağının müjdesini verdi. Başbakan “Tehlike arz eden binalar yıkılacak. Az hasarlı bina sahiplerine de maddi destek verilecek” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın çevresini saran korumalarına bir vatandaş “Başbakan buraya halk için geldi, bizim için geldi” diye tepki gösterdi. Başbakan, belediye başkanlarından dere yatağına imar izni vermemelerini, vatandaşlardan da kanunlara uymalarını istedi.