Gündem Sel Trakya'yı felç etti

Sel Trakya'yı felç etti

Paylaş
Sel Trakya'yı felç etti

Sel Trakya'yı felç etti

Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nden geçen Ergene Nehri'nin taşması sonucu gözün görebildiği bütün tarım arazileri ile nehir kenarındaki evler sular altında kaldı. Kent merkezindeki Şeytan Deresi'nin taşması sonucu ise caddeler sular altında kaldı, park halindeki 4 otobüs yarısına kadar suya gömüldü.

Haberin Devamı

Sel Trakya'da hayatı felç etti. Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'ndeki yoğun yağmur yağışı sonrası Şeytan Deresi'nin taşması üzerine bazı evlerin bodrum katları ile caddeler su içinde kaldı.

Park halinde bırakılan 4 servis otobüsü ise yarısına kadar suya gömüldü. Büyükmandıra ile Sinanlı Beldesi'nden geçen Ergene Nehrinin taşması sonucu çevresindeki bütün tarım alanları sular altında kaldı.

Büyükmandı Beldesi ile Hayrabolu ilçesi'ne bağlayan yol ulaşıma kapandı. Büyükmandıra'da işleri olanlar ise traktörler yardımı ile suların içinden geçirilirek beldeye bırakıldı.

Taşkın suyu nedeniyle 3 kişilik Yavuz ailesinin nehir kenarındaki boş ahırı ile 2 oda evi sular altında kaldı. Ergene Nehri'nin taşması sonucu her zaman evlerini su bastığını belirten Gülen Yavuz, "Burada eşim Hasan ve kızım Nergis ile kalıyoruz. Fakiriz. Paramız yok. Mecburen burada kalmak zorundayız. Eşyaların çoğu kullanılmaz hale geldi. Ne yapacağımızı bilmiyorum."dedi.

Haberin Devamı

Suyun arasında çıktığı duvarın üstünde mahsur kalan ailenin köpeği ise sürekli havladı. Aile kendi imkanları ile köpeği kurtaramadı. Hava sıcaklığnın 2 derece olduğu Edirne'de ise aralıklarla hafif kar yağışı başladı.

DHA