Gündem Selahattin Demirtaş Edirne'ye helikopterle götürüldü

Selahattin Demirtaş Edirne'ye helikopterle götürüldü

Paylaş
Selahattin Demirtaş Edirne'ye helikopterle götürüldü

HDP'ye operasyonda dün tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın önce uçakla İstanbul'a oradan da helikopterle Edirne'deki F Tipi cezaevine götürüldüğü ortaya çıktı

TBMM’de dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından haklarındaki soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmeyen HDP’lilere yönelik önceki gece yarısı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 7 milletvekili tutuklandı. 2 vekil yurtdışında, 1 vekil ise aranıyor. Sırrı Süreyya Önder dahil 3 vekil ise serbest bırakıldı.

DEMİRTAŞ GECE 01.30'DA GÖZALTINA ALINDI


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Diyarbakır’daki evinde gözaltına alındı. Demirtaş, saat 01.30’da “Diyarbakırda evimde zorla gözaltına alınma kararı ile emniyet yetkilileri kapımda” tweet’ini attı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri Diyarbakır 2’nci Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandılar. Bingöl’e götürülen İdris Baluken, sevk edildiği Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklandı.

Bu arada Baluken’in tutuklanmasına gerekçe olan fezlekeleri hazırlayan eski Savcı Ahmet Karacan’ın, MİT TIR’ları davası kapsamında yargılandığı ortaya çıktı.

HDP’li vekiller Leyla Birlik, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım, Ferhat Encü, Selma Irmak ile Abdullah Zeydan da tutuklandı.


DEMİRTAŞ HELİKOPTERLE EDİRNE'YE GÖTÜRÜLDÜ


Tutuklama kararları sonrasında Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Gülser Yıldırım, Diyarbakır Havalimanı'nandan uçakla Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı’na getirildi. Yüksekdağ daha sonra geniş güvenlik önlemi altında Kandıra'daki F tipi cezaevine götürüldü. Demirtaş ise bir süre burada bekletildikten sonra, polis helikopterine alınarak Edirne F Tipi Cezaevi’ne götürüldü.