Siyaset Selahattin Demirtaş'tan Necmettin öğretmen açıklaması
Paylaş
Selahattin Demirtaş'tan Necmettin öğretmen açıklaması

Selahattin Demirtaş: Necmettin öğretmenin katledilmesini tereddütsüz bir şekilde kınıyor, lanetliyorum. Böylesi bir vahşetin hiçbir meşru ve ahlaki gerekçesi olamaz.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapasamında 4 Kasım 2016 tarihinde tutuklunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, " Necmettin öğretmenin katledilmesini tereddütsüz bir şekilde kınıyor, lanetliyorum. Böylesi bir vahşetin hiçbir meşru ve ahlaki gerekçesi olamaz. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır diliyorum. Bu tür cinayetlere sessiz kalınmasını kabul etmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum" açıklamasında bulundu.


NE OLMUŞTU?


Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye dönerken Tunceli-Pülümür karayolunda 16 Haziran tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilip aracı yakılan Necmettin öğretmen kaçırılmıştı.



Necmettin Öğretmenin 16 Haziran günü şehit edildiği terör örgütü tarafından açıklanmıştı. Örgüte yakın internet siteleri ve basın organlarında yer alan bilgilere göre Necmettin Yılmaz öğretmen 16 Haziran günü Tunceli’nin bir köyünde öldürülmüştü. Necmettin öğretmenin cansız bedeni ise Pülümür Çayı'nda bulunmuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li vekili arayıp teşekkür etti


CHP'DEN YÜRÜYÜŞ


CHP Tunceli il Başkanlığı terörü protesto ve şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anma yürüyüşü gerçekleştirmişti. Belediye önünde başlayan yürüyüşe, CHP Milletvekilleri, Vali, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı, İl Jandarma Komutanı ve Emniyet müdürü de katılmıştı.

Haberin Devamı